Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
SOB.
23°C
10°C
Oceni objavo

Svetniki na goriškem odru

Po dolgem gledališkem premoru se je na odru v Notranjih Goricah odvila premiera predstave Svetniki. Avtor je Michael Hollinger, na oder pa jo je postavil režiser Jaša Jamnik.

Premiera se je odvila v soboto, 12. marca 2022, sledile so reprize teden za njo, nato pa še ponovitev 27. marca. Na odru sta se poleg izkušenih igralcev preizkusila tudi dva nova obraza. Poleg igralcev in režiserja so k odlični predstavi pripomogli kostumografinja, scenograf, scenska mojstra, zvočni in svetlobni efekti ter producent. O predstavi je režiser povedal: »Vsakdo ima svoj prav. Svoja prepričanja, načela, ideale. Nekateri se jih trdno in nepopustljivo oklepajo ne glede na posledice, drugi so bolj pragmatični in si jih sprotno prilagajajo. Razlog za drugo izbiro skoraj vedno tiči v trenutnem ugodju in/ali koristi. Najbrž ni nihče tak svetnik, da tega ni že kdaj storil.«

Predstava Svetniki je temna komedija, ki se odvija v srednjem veku. V njej opazimo sumljiva in nemoralna dejanja oseb, od katerih to ne bi pričakovali. Početje iz takratnih časov lahko preslikamo na aktualna dogajanja in opazimo marsikatere vzporednice.

Oglejte si tudi