Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
1°C
Deli
2238

Leta 1973 z ligaškim tekmovanjem pričeli tudi mladinci NK Podpeč

Kmalu po članski ekipi so se tudi mladinci NK Podpeč odločili za nastopanje v rednem sistemu tekmovanja v organizaciji Nogometna zveza Ljubljana. Ker v Podpeči in okolici ni bilo nobenega vaditelja nogometa, ki bi bil pripravljen prevzeti treniranje mladinske ekipe, se je te naloge lotil igralec članske ekipe Franc Zalar. Pri delu, še zlasti pri vodenju ekipe na tekmah, mu je pomagal Pavle Gregorka, ki je bil tudi službeni delegat na domačih tekmah.

Mladinska ekipa je svoj prvenec v mladinski ligi skupini C odigrala 2. 9. 1973 v Kresnicah proti Apnarju. Že na tej prvi tekmi so se Podpečani srečali s poskusom goljufanja, saj sta v domači ekipi nastopila dva igralca članske ekipe. Domačini tega sploh niso prikrivali, saj so predložili njuni tekmovalni knjižici, iz katerih je bilo jasno razvidno, da sta prestara za mladinski nivo tekmovanj. Tekmovalna komisija tako ni imela težkega dela in je tekmo registrirala z rezultatom 3 : 0 za Podpeč. Tekma se je sicer končala z rezultatom 2 : 1 za NK Apnar. Podpečani so na tej prvi tekmi nastopili v postavi Meršol Bojan, Rogelj Jože, Zalar Danilo, Javornik Franci, Grča Janez, Jerše Aleš, Močnik Marjan, Rebolj Miro, Rogelj Miro, Zalar Zdene in Zalar Andrej. V rezervi so bili še Žniderič Igor, Krvina Franc in Jerše Alojz. Strelec prvega ligaškega gola za Podpeč je bil M. Rogelj.

Mladinska ekipa je v prvem letu tekmovanja predvsem nabirala potrebne izkušnje, se pa je solidno odrezala v lokalnih derbijih z Borovnico. Doma je sicer doživela poraz z 2 : 3, v Borovnici pa zmagala s 4 : 3. Strelci golov so bili dvakrat I. Žniderič, enkrat A. Zalar, enkrat pa so Borovničani kar sami zadeli v lastno mrežo.

V prvenstvu je premočno zmagala ekipa NK Ljubljana, Podpeč je zasedla osmo mesto. Poleg zgoraj že navedenih igralcev so nastopali še vratar Jože Ferko in igralci v polju Marjan Čuden, Janez Pristavec, Lado Makovec, Janez Lenič, Ivan Taradi, Bojan Šmit, Jože Nagode, Miro Jager in Miro Japelj. Strelci golov so bili Žniderič in Močnik po 6, A. Zalar 3, po 2 M. Rogelj in Javornik, po 1 Čuden, Rebolj in Taradi, za kar 7 golov pa v zapisnikih o odigranih tekmah ni zabeleženih strelcev.

Že v naslednji sezoni 1974/1975 je bila mladinska nogometna ekipa iz Podpeči zelo uspešna. Zabeležila je trinajst zmag, dvakrat igrala neodločeno ter sedemkrat izgubila in se med dvanajstimi ekipami uvrstila na tretje mesto, takoj za ekipama iz Cerknice in Mengša. Odmevne so bile zmage Podpečanov nad vrstniki iz nogometnih klubov Grosuplje, Rakek, Induplati Jarše, Domžale, Apnar Kresnice, Mengeš, Vodice in Mirna. Med strelci golov je izrazito izstopal Žniderič z 22 goli, po 7 so jih zadeli Javornik, F. Krvina in Z. Zalar, 5 jih je dodal še J. Žabkar.

Na obeh lokalnih derbijih so slavili Podpečani. V Borovnici so zmagali 5 : 4 z goli, ki so jih dosegli I. Žniderič 2 ter Javornik, Ivkić, in Nagode po 1, doma v Podpeči pa kar s 5 : 0. M. Čuden je dosegel 3 gole, I. Žniderič pa 2.

Vsekakor vseh pohval vreden dosežek, ki je obetal lepo prihodnost nogometni igri v Podpeči.

(se nadaljuje)

Ivan Zalar

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!