Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Tudi župan se je udeležil spomladanskega pohodniškega festivala na Rakitni

V sredo, 23. maja, se je enega izmed pohodov v programu prvega spomladanskega pohodniškega tedna po rakiški planoti in krimskem pogorju udeležila tudi ekipa občinske uprave Občine Brezovica (mag. Ivanka Stražišnik in Kristina Žust) z županom Metodom Ropretom na čelu. V družbi direktorice Hotela Rakitna Mete Šimenko, ki tudi organizira pohodniški teden, njenega sina Tima in prijazne psičke Lune, smo se v vodstvu planinskega vodnika Franca povzpeli na Županov vrh.

 

Pot nas je vodila od Hotela Rakitna preko središča Rakitne in v klanec med gozdove. Asfalt je zamenjala gozdna pot, to pa kmalu tudi prava planinska, ob kateri nam je poleg drevesnih korenin prečkala pot tudi kakšna skala, a nič hujšega – pot je res primerna za vsakogar. Pred vzponom na najvišjo točko dneva smo naredili še manjši ovinek do Rotovca. 964 m visok vrh ponuja krasen razgled na celotno rakiško planoto, klopca v senci pa zasluženi počitek. Pod grebenom hribovja smo se potem spustili in po precej strmi poti vzpeli na cilj dneva: Županov vrh. 999 m nad morjem se je odprl še lepši razgled, najlepše pa se je bilo sprehajati po mehkem travniku, polnem pomladnih cvetlic. Žal nam jo je kmalu zagodlo vreme, zato smo nadaljevali in se pred dežjem umaknili v gozd. Ko smo prispeli nazaj v Rakitno, je dež že ponehal in skoraj bi nas pozdravilo sonce.

 

V prijetnem vzdušju smo po dobrih dveh urah hoje prispeli nazaj v Hotel Rakitna, kjer so nas prijazno postregli z vrhunskim domačim rakiškim loncem, gibanico in štrudljem. Vsi smo se strinjali, da se je že samo zaradi tega splačalo priti. Poslovili smo se z obljubo, da se na jesenskem pohodniškem tednu lotimo še kakšnega težjega podviga. Upamo, da tudi v lepšem vremenu.

 

Oglejte si tudi