Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
17°C
-2°C
JUTRI
15°C
-3°C

Iz KS Podpeč - Preserje

»V junijskem Barjanskem listu se je zaradi tehnične napake pojavil članek, ki je bil objavljen že v aprilski številki. Objavljamo članek, ki je bil mišljen za objavo v juniju. Za napako se iskreno opravičujemo.«

Svet KS Podpeč - Preserje se je še pred počitnicami enkrat srečal in obravnaval zadeve, ki so bile aktualne in potrebne obravnave. Ena takih zadev so bile vsekakor pritožbe krajanov Podpeči in Jezera o prekomerni uporabi glasnosti žive glasbe in glasbe preko zvočnika na prireditvenem prostoru »Pristava Podpeč«. Svet KS Podpeč - Preserje je preklical že izdan sklep za podaljšan obratovalni čas gostinskega obrata, kljub temu, da obratovalni čas gostinskega obrata ni moteč, moteče so prireditve, katere se izvajajo za točno določeno skupino. Tovrstne prireditve sodijo v sklop javnih prireditev, za katere pa je potrebno pridobiti ustrezna soglasja. Upamo, da se bo zadeva uredila, saj razumemo tako krajane, ki si želijo normalnega življenja, kot tudi podjetje, ki izvaja svojo poslovno dejavnost, vendar vse v smeri dogovora in prilagajanja.

V poletnem času, se bodo zaključevala dela na Pokopališču Preserje – park za raztros pepela. Že nekaj časa opažamo pojave vandalizma v okolici pokopališča in mrliške vežice. Večkrat smo izvajali obhode in ugotovili, da se na tem območju zadržujejo mladi, šolarji, ki v času čakanja avtobusa izvajajo »prostočasne« dejavnosti. Posledice so ostanki kurišč pred vrati mrliške vežice, obkurjena klop pred mrliško vežico, kup kartona od pic in ostale hrane, odtrgane in poškodovane luči, popisane fasade … S tega mesta apeliramo na vse, da je kraj okrog pokopališča in mrliške vežice kraj miru in spokoja in se temu primerno vedemo. Igrišča so pa namenjena igri in veseljačenju otrok in ostalih.

Vsem krajanom in krajankam ter šolarjem KS Podpeč - Preserje, želim prijetne počitnice in lep dopust.

 

KS Podpeč - Preserje

Šuštaršič Janez

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!