Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Sprejem prvošolcev na OŠ Brezovica

Niti deževen dan ni mogel ustaviti silne energije prvošolcev, ki so danes kar presenetljivo dobre volje in brez strahu stekli skozi svoja prva šolska vrata. Verjetno je k sproščenosti pripomoglo tudi spremstvo staršev, za katere je prvi šolski dan verjetno še bolj stresen, kot za njihove malčke. Kot je poudarila tudi ravnateljica, ga. Meta Trček, na sprejemu, je to eden zadnjih pomembnih mejnikov v življenju, ki ga otroci preživijo skupaj s starši, še nekako v odvisnosti od njih. Kasneje v mladostniških letih se zgodba zna povsem spremeniti.  
 
V Brezovi dvorani na OŠ Brezovica in dobro uro kasneje v kulturnem domu v Notranjih Goricah so pripravili sprejem za prvošolce in njihove starše, na katerem je zbrane najprej nagovorila ravnateljica, ki je izpostavila, da se na njihovi osnovni šoli ravnajo po vodilu strpnosti. To dosegajo skozi spoznavanje, druženje in igro, kar pripomore k temu, da se otroci bolje počutijo v novem okolju, bolje razumejo ostale in se zavejo, kje so njihove meje. Tako dosežejo večjo sproščenost, ki prinese tudi večjo odprtost in lažje učenje, s tem pa boljši učni uspeh. Izpostavila je tudi, da spada OŠ Brezovica med večje slovenske šole, na kateri je vsako leto več otrok. Letos kar 60 več kot lansko leto, kar je povzročilo potrebo po novih prostorih. Pri tem je na pomoč priskočila tudi Občina Brezovica, ki je pomagala pri sanaciji, obnovi in graditvi novih poslopij za potrebe šole in vrtcev. Največja sprememba je gotovo na podružnični šoli v Notranjih Goricah, kjer imajo letos prvič v zgodovini dva oddelka prvega razreda, v ta namen pa so dobili novo učilnico v prostorih bivše knjižnice na šoli, poleg šole pa povsem novo knjižnico.  
 
Dopolnil jo je podžupan, g. Marko Čuden, ki je nadomeščal župana, ki se sprejema žal ni mogel udeležiti. Dejal je, da Občina Brezovica spada med najgosteje naseljene občine v Sloveniji in da s stalno rastjo prebivalstva raste tudi število otrok. V ta namen so poskrbeli za že omenjene obnove, načrtujejo povečanje osnovne šole na Brezovici in že gradijo nov vrtec v Notranjih Goricah, ki bo malo sprostil ostalo infrastrukturo, ki v občini služi namenu varstva in vzgoje otrok. V Notranjih Goricah so uvedli tudi nov prometni režim parkiranja pred podružnično osnovno šolo, tako da bodo starši lažje pripeljali otroke k pouku. Še posebej pa je opozoril na odgovornost vseh, da poskrbimo, da bodo otroci varno hodili v šolo in se v njej dobro počutili. 
 
Občina je prispevala tudi darilo za vse prvošolce in sicer knjigo, ki jih bo še dolgo spominjala na prvi šolski dan leta 2017.  
 
Nagovorom je sledila še zelo zabavna gledališka predstava v izvedbi učencev OŠ Brezovica, ki so združili pravljice o Rdeči kapici, Alici v čudežni deželi, Pepelki in Zlatolaski ter jim dodali nekaj modernih zapletov. Predstava je izzvala smeh in navdušenje tako med otroci, kot njihovimi starši. Še posebej so se sprostili prvošolci na OŠ Brezovica, ki so množično stekli pod oder, da bi kar najbolj uživali v predstavi.  

Nato so se prvošolci razdelili po svojih oddelkih in v spremstvu svojih novih razredničark odhiteli v svoje razrede, kjer so gotovo polni energije nadaljevali svoj prvi šolski dan.
Sprejemi prvošolcev so potekali tudi na OŠ Preserje in njenih podružničnih šolah, a se jih letos župan žal ni mogel udeležiti.


Oglejte si tudi