Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Razprava o novi ureditvi infrastrukture in ukinitvi nivojskega železniškega prehoda v Vnanjih Goricah

V ponedeljek, 28. marca, so v Modri dvorani na Brezovici predstavili projekt o ureditvi nove infrastrukture v Vnanjih Goricah. Ta obsega ukinitev nivojskega železniškega prehoda ter zgraditev podvoza za motorna vozila, kolesarje in pešce, s tem pa tudi pridobitev nove železniške postaje. Pojasnila so podali predstavniki Agencije za infrastrukturo, načrtovalcev ter investitorjev. Razprave so se udeležili občani, predvsem krajani Vnanjih Goric ter lastniki zemljišč in izrazili mnenja ter pobude k projektu. Župan občine Metod Ropret je v začetku dodal: »Vesel sem, da smo že na tej stopnji, da vam lahko načrtovalci projekt podrobneje predstavijo.«

Na območju Vnanjih Goric je v prihodnjem kratkoročnem obdobju predvidenih več investicij v državno prometno infrastrukturo: gradnja novega AC priključka Log-Dragomer, nadgradnja proge na odseku Brezovica-Preserje, gradnja novega postajališča Vnanje Gorice ter gradnja novega podvoza Vnanje Gorice. Cilj naročnika je bil, da se za novogradnjo podvoza in priključnih cest v maksimalni meri uporabi zemljišča občine Brezovica ali Republike Slovenije. Izdelan je bil tudi katastrski elaborat, iz katerega je razvidno, da bo potrebno pridobiti tudi zemljišča, ki niso v javni lasti.

S projektom podvoza v Vnanjih Goricah pod obstoječo traso železnice na trasi Ljubljana-Divača bodo poskrbeli za večjo varnost udeležencev v prometu, skupaj z novim postajališčem pa izboljšali mobilnost lokalnega prometa. V okviru nadgradnje odseka proge med postajama Brezovica-Preserje se izvedejo tudi ukrepi aktivne protihrupne zaščite s postavitvijo protihrupnih ograj, s čimer se bo izboljšalo bivalne pogoje okoliških prebivalcev.

Vizualizacijo s podvozom in pripadajočimi ureditvami, postajališčem in pripadajočimi ureditvami ter krožišča bodočega AC priključka Dragomer si lahko ogledate v prilogah.

 

Eva Povirk

Oglejte si tudi