Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
SOB.
23°C
10°C
Oceni objavo

Proslava Pod lipo

Kot vsako leto se ob dnevu državnosti na Jezeru pod vaško lipo zberejo vaščani in občani, da skupaj proslavijo državni praznik. Tudi letos so se zbrali 24. junija zvečer, uradnemu delu je sledilo prijetno druženje ob jedači in pijači.

Prostovoljno gasilsko društvo Jezero je tudi tokrat priredilo tradicionalno proslavo, katero je pričela melodija slovenske himne. Župan Metod Ropret je zbrane pozdravil in nagovoril: »Veseli smo, da to prireditev ohranjate živo iz leta v leto. Nenazadnje praznujemo rojstni dan svoje države. Veliko se je lepega in dobrega zgodilo v njej, zaželimo si lahko, da nas bo čuvala še naprej. Želim, da preživite praznične dni karseda prijetno.«

Folklorna skupina Rožmarin iz Vnanjih Goric deluje že štirideset let. Z venčkom krakovskih plesov so se predstavili tudi pod lipo. Pod mentorskim vodstvom se je predstavil otroški pevski zbor 1. razreda Podružnične osnovne šole Jezero. Za zaključek je nastopila še glasbeno-inštrumentalna skupina Marostarski štoplci, ki so se predstavili z venčkom ljudskih pesmi.

Eva Povirk

Oglejte si tudi