Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Proslava pod lipo ob dnevu državnosti

Podpeški oktet je s slovensko himno slavnostno otvoril proslavo ob dnevu državnosti, ki je potekala v četrtek, 24. junija, na Jezeru pod lipo. Letos mineva trideset let od prelomnega in edinstvenega časa, ko je država Slovenija stopila na samostojno pot.

Župan Metod Ropret je ob priložnosti povedal: »Le kako bi bolje praznovali to obletnico, kot tukaj, skupaj z vami, pod jezersko lipo. Na različne načine lahko ocenjujemo to tridesetletno preteklost naše države. Vendarle verjamem, da se vsi strinjamo, da živimo bolje. Da živimo samostojno in v skupnosti naprednih, modernih držav v Evropski uniji. Skupnost, v katero si vrsta držav še želi. Moja ocena je in upam, da tudi vaša, da nam pravo in svetlo prihodnost združba teh držav zagotavlja.« Pravi, da ni vedno vse tako, kot si želimo. A z leti in potrpežljivostjo bomo poskrbeli, da se bomo v naši državi dobro počutili vsi in bodo vrednote temeljna vrlina naše države. Leta 1961 je tedanji ameriški predsednik izrekel: »Ne sprašuj, kaj lahko stori država zate, vprašaj se, kaj lahko ti storiš za državo.« S tem uvodom se je župan zahvalil krajanom in krajankam Jezera, saj so nesebično pomagali pri pridobitvi dovoljenj za rekonstrukcijo ceste na Jezero. Župan je zaključil z besedami: »Stopimo skupaj in uživajmo v tej naši domovini. Kdor je potoval po svetu, ve, kako na lepem kosu tega planeta živimo in prav je, da to cenimo. Vse najboljše in srečno Slovenija!«

V nadaljevanju so Tamburaši Borovnica zaigrali nekaj melodij, Podpeški oktet je zapel še tri pesmi. Na kitari se je predstavila Maja Rogelj, ki je zaigrala pesem Oda radosti. Vsi udeleženci so prejeli spominsko hišico ob tej obletnici naše države.

Eva Povirk

 

Oglejte si tudi