Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Odrske deske v Teatru Janez Jalen

V »Sukah« se je na odrskih deskah in okoli njih kljub situaciji kar precej dogajalo. Ekipa JJ se je ukvarjala s kar nekaj investicijskimi projekti. Glavnin odela smo opravili sami, nekaj pa so ga opravili strokovnjaki. V preteklem letu smo tako dokončali preureditev podstrehe, ki je sedaj namesto ptičjih gnezd in pajčevin dobila povsem drugačno namembnost. Tam je sedaj povečani fundus. S tem smo sprostili prostor v sejni sobi in »garaži«. Pleskarji so sanirali in prepleskali strop dvorane, mi pa očistili vsa svetila ter zamenjali sijalke. Pričakujemo še nakladalno ploščad na stranskem vhodu na oder. S to pridobitvijo se bodo poenostavile vse manipulacije, ki smo jih do sedaj opravljali skozi stranski izhod dvorane.

Predstava Pokovka se je uvrstila na zaključno državno srečanje v Postojni, kar je dokaz vrhunskega dela v teatru in potrditev začrtane poti in vizije. Mlajša ekipa je pod režijsko taktirko Janeza Remškarja pripravila avtorsko predstavo za otroke, ki jo je moč videti na naši spletni strani in na spletnem mestu občine Brezovica. To je praznično darilo našim najmlajšim, pa tudi tistim malo starejšim. Čestitke gledališkemu podmladku!

V teatru smo tudi »zagrizli« v nov tekst. Tokrat gre za komedijo v pravem pomenu. Naslov in vsebina bosta razkrita kmalu. Režijsko taktirko je po umiku Gojmirja Lešnjaka Gojca zaradi bolezni prevzel Jaša Jamnik. Vaje so se preselile na oder, kar pomeni, da vse poteka po načrtu. V tej sezoni smo doživeli tudi nekaj kadrovskih pomladitev, kar bo v ekipo prineslo svež veter in, upamo, podaljšano življenjsko dobo ekipi.

V prihajajočem letu naj pade zastor »Korone« in se dvigne zastor »Življenja in smeha«.

Ekipa JJ

Oglejte si tudi