Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Creatusova tabla lepih misli

Leto 2020. Leto, ki bo v spominu ostalo po neslavnih presežkih – tudi v rušenju odnosov med ljudmi. Mnogi nam sporočate, kako pogrešate naša redna mesečna druženja, kar nam daje velik motiv, da z njimi nadaljujemo takoj, ko bo to mogoče. Smo pa pri Zavodu Creatus tuhtali, s čem bi lahko v trenutnih razmerah nadoknadili vsaj delček bližine, ki nam je prepovedana in podprli siceršnjo povezanost naše skupnosti. Sploh v mesecu decembru, ki se ne ozira na to, da se je življenje letos tako rekoč ustavilo ter ob prihajajočih praznikih, ki običajno za večino nas predstavljajo obdobje druženja, iskrenih voščil, objemov in stiskov rok. 

V teh časih zagotovo pride prav vsaka lepa in spodbudna beseda. In prišli smo na idejo o »Creatusovi mreži lepih misli«. Naš cilj je na nekaj točkah v občini namestiti table, na katere boste lahko mimoidoči pripeli pozitivna sporočila za soobčane in hkrati z nje vzeli enega zase. Na tabli si boste tako lahko anonimno izmenjevali pozitivne misli, motivacijske stavke, humorna besedila, modre citate, pesmi, risbe (morda celo pisma? ;-) ). A vse le z vsebino, katere edini namen bo naključnemu mimoidočemu z malo pozornostjo polepšati dan. V posebnem »predalčku« lahko za naše najmlajše pustite morda tudi kakšno nalepko ali kaj podobnega, da bodo tudi oni spoznali, da v življenju nikoli ne veš, kje nate čaka prijetno presenečenje (sploh če greš s starši na sprehod ;-)  ).

Creatusovci bomo nekakšni »uredniki« teh tabel in bomo občasno preverjali njihovo vsebino. Pozivamo vse, ki bi nanjo želeli obesiti kaj negativnega, marketinškega ali političnega, da si omislijo svojo tablo ;-)

Pri njihovi izdelavi sta nam na pomoč priskočila tudi dva lokalna podjetnika (Bovha vezenje d.o.o. in TTH storitve d.o.o. - CNC izdelava in razrez), ki sta po predstavitvi našega projekta takoj ponotranjila filozofijo ideje Creatusove table in s svojim delom sporočila, da je tudi njima mar za našo skupnost. Hvala tudi občinskim možem in Krajevnim skupnostim, ki so nam (ali nam bodo še) dovolili namestitev tabel na njihove površine. In ponosni smo, da bo Creatusova tabla lepih misli lepšala dneve tudi stanovalcem in zaposlenim v našem Domu starejših občanov. 

Creatusovci vam želimo čim več lepih in pozitivih misli  :-)

 

Za Zavod Creatus

Mojca Pristavec Đogić

Oglejte si tudi