Oceni objavo

E-novice Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije


Da bi vam približali naše delo in da boste imeli informacije na dosegu roke, vam posredujemo nekaj aktualnih informacij s spletne strani www.kgzs.si​:

 

Starejši kmetje ponovno upravičeni do enkratnega solidarnostnega dodatka

 

Do 31. 1. 2022 je čas za oddajo vloge za enkratni solidarnostni dodatek za kmete z nizkimi prejemki, ki so starejši od 65 let. Preberite kdo je do dodatka opravičen, navodila za izpolnjevanje obrazca, obrazec ter kam ga poslati.

Druge aktualne novice

 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je pripravilo e-priročnik o zelenjavi in sadju, ki je namenjen strokovnim delavcem v vzgoji in izobaževanju za izvajanje spremljevalnih izobraževalnih dejavnosti Šolske sheme EU »Slastno, hrustljavo, zdravo«.

 

 

 

7. javni razpis za podukrep 4.2 Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2021

 

 

24. javni razpis iz podukrepa 4.1 Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2021

 

 

 

 

23. javni razpis iz podukrepa 4.1 Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2021

 

 

Vlaganje zahtevkov za vračilo trošarine za kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo od 1.1.2022 le še elektronsko

 

 

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) nas je obvestila, da je bil včeraj na podlagi pozitivnih rezultatov preiskav v Sloveniji potrjen prvi primer aviarne influence (H5N1) pri domači perutnini na manjšem gospodarstvu na območju občine Slovenska Bistrica.

 

 

 

 

Od uveljavitve novele ZPIZ-2J zavarovancem ponovno pripada pravica do invalidnine za telesno okvaro, ki je posledica bolezni ali poškodbe zunaj dela. Vse od uveljavitve ZPIZ-2 (to je od 1.1.2013 dalje) namreč zavarovanci niso bili upravičeni do invalidnine za telesno okvaro nastale zaradi bolezni ali poškodbe zunaj dela.

 

 

Kmečki zavarovanci, torej osebe, ki so pokojninsko in invalidsko zavarovane iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti, lahko uveljavljajo pravico iz naslova starševskega varstva do dela s krajšim delovnim časom zaradi varstva otroka. Gre za osebe, ki so zavarovane po zavarovalnih podlagah 051, 052, 007+064 ali 007+065.

 

 

Samozaposlenim, družbenikom in kmetom v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok pripada od 250 evrov do 750 evrov tudi za obdobje julij – december 2021. Rok za vlogo je 15. januar!

 

 

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) je med ključnimi dosežki leta 2021 izpostavila uspešno delo pri prenosu znanja, sodelovanje pri pripravi predloga strateškega načrta Skupne kmetijske politike za obdobje 2023-2027, tvorno sodelovanje nevladnih kmetijskih organizacij in uspešno izvedena svetovanja ter projekti. V letu 2022 bo poudarek na oblikovanju primerne zakonodaje, zagotavljanju stabilnega delovanja javnih služb, promociji kmetijstva in nadaljevanju zastavljenega dela.

 

Ne prezrite

 

Preverite nova strokovna gradiva in nasvete!

 

 

   


 

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije

Gospodinjska ulica 6, 1000 Ljubljana

+386 1 513 66 00 | kgzs@kgzs.si

 

 

 


 

 

Oglejte si tudi