Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
3°C
3°C
JUTRI
1°C
-2°C
Deli
1601

Slovenija kolesari v letu 2017

S prenovo komunalne infrastrukture se je tudi v Občini Brezovica in na Ljubljanskem barju s hribovitim zaledjem marsikje izboljšala urejenost poti. To in pa nova rast v naravi povečujeta kakovost okolja in izboljšujeta varnost vseh udeleženk in udeležencev v prometu. S posluhom in dobro voljo za to pristojnih pa bi lahko hitro odpravili še nekaj kritičnih točk in bi bila varnost tudi za pohodnike in kolesarje še veliko večja. Vedno pa naj bo odsevni jopič obvezni del opreme!

 

Tudi v podporo zgoraj zapisanim željam organizira Kolesarska zveza Slovenije skupaj s Turistično zvezo Slovenije, Olimpijskim komitejem, lokalnimi društvi in letos z generalnim sponzorjem ERGO že 16. akcijo Slovenija kolesari. Ena od 75 najrazličnejših v to akcijo vključenih kolesarskih prireditev pa je:

 

Kolesarjenje po Ašičevih poteh Ljubljanskega barja v letu 2017

 

To kolesarjenje po stranskih barjanskih poteh se začne vsako leto na prvi pomladanski dan in se nadaljuje do jeseni, saj lahko dobi potrdilo vsak, ki kadarkoli prikolesari v Predale (Na Brce 27). Kolesarjenje ni tekmovalnega značaja. Glede na Krajinski park pa so primerni posamezniki in manjše, nehrupne skupine. V soboto, 20. maja, ob 10. uri pa bo na poligonu v Predalah tudi tradicionalni gozdni tek.

 

Dodajam še zemljevid kolesarjenja, na katerem je z modro vrisan krajši krog in z rdečo daljši. Oba sta večinoma ravninska ter delno asfaltirana in makadamska. Rumeno pa je vrisana Napoleonova pot, ki je bila najpomembnejša takrat, ko so v času Ilirskih provinc v Velikem vrhu, na Gulču in Plešivici delali terase ter sadili vinsko trto. Zato sta naselji tudi dobili ime Notranje in Zunanje Gorice, ki so sčasoma postale Vnanje Gorice. Domačinke in domačine ob tem vabim, da ohranjamo zanimivosti in posebnosti domačega kraja tudi zato, da jih bomo znali čim bolje predstaviti drugim. Naša želja je, da bi bil vsak človek v svojem okolju okrepitev medsebojnega sodelovanja in da bi spodbujal sožitje vseh neškodljivih različnosti. Da bi torej Sosedov dan, ki je to pomlad že 55., na pravih temeljih krepil medsebojno zaupanje. Tako, da bi teh nekaj trenutkov nam odmerjene večnosti preživeli med seboj v še boljšem razumevanju in sožitju.

 

Želim vam, da bi uspešno kolesarili tudi v letu 2017 in da bi v življenju uspešno zmagovali v vseh preikušnjah ter uživali v lastni družini in soseščini ter v vsaki širši skupnosti.

 

Drago Stanovnik

051 344 688

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij