Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbori prostovoljnih gasilskih društev v naši občini

Prostovoljno gasilsko društvo Brezovici pod Krimom – občni zbor 14.1.2023

V letu 2023 ima Prostovoljno gasilsko društvo Brezovici pod Krimom sledeče cilje: vključevanje mladine v gasilsko dejavnost, ureditev domov na Gorenji in Dolenji Brezovici, ureditev okolice gasilskih domov, nabava opreme in prirejanje dogodkov za vse vaščane. V letu 2022 so imeli nekaj intervencij. Med obsežnimi požari v naravnem okolju na Krasu in Primorskem so bili pozvani trikrat. Neurje z močnim vetrom je na Dolenji Brezovici odkrilo nekaj streh, posredovali pa so tudi na delovni nesreči na Gorenji Brezovici. Organizirali so dve društveni, dve meddruštveni ter pet elementarnih vaj.

Na občnem zboru so podali razrešnico dosedanjim organom društva, novi predsednik društva je postal Gašper Francelj, poveljnik pa Jure Rogelj.

Prostovoljno gasilsko društvo Preserje – občni zbor 21.1.2023

Prostovoljno gasilsko društvo Preserje je po več letih truda in načrtovanja realiziralo investicijo v dotrajano vozilo GVV-1 Iveco Daily, ki so ga v društvo pripeljali leta 2012. Po dolgih letih čakanja so v februarju prejeli novico o izdanem gradbenem dovoljenju za gasilski dom. Namestili so nova garažna vrata v prizidku starega gasilskega doma.

V preteklem letu so zabeležili sedem intervencij. Od tega sta bili dve obsežna požara, eden na Krasu, drugi pa gašenje stanovanjskega objekta na Jezeru. Na domačem terenu so opravili tri društvene vaje in dve v sodelovanju s sosednjimi društvi. Opravili so več kot dvanajst elementarnih vaj.

Predsednik ostaja še naprej Aleks Šeškar Mavec, poveljnik pa Miha Stražišar.

Prostovoljno gasilsko društvo Jezero – občni zbor 27.1.2023

Prostovoljno gasilsko društvo Jezero je v letošnjem letu obeležilo jubilejni, stoti redni občni zbor. Društvo trenutno šteje 271 članov. Zvrstilo se je nekaj intervencij, udeleževali in pomagali pa so tudi sosednjim enotam, s katerimi vedno bolj sodelujejo. Njihova pomoč je segala tudi onkraj naše občine, saj so pomagali pri zaščiti in reševanju v Črnomlju in na Krasu. V pričakovanju je največja investicija do sedaj, prihod novega gasilskega vozila GVC-1, katerega pričakujejo konec aprila oziroma v začetku maja. Staro vozilo bo ostalo v gasilski zvezi, saj ga bodo predali Prostovoljnemu gasilskemu društvu Notranje Gorice.

Člani društva so potrdili nove organe društva. Predsednik PGD Jezero je postal Marko Susman, poveljnik pa Anže Rončelj.

Prostovoljno gasilsko društvo Podpeč – občni zbor 28.1.2023

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Podpeč so podali razrešnico dosedanjim organom društva. Novi predsednik je postal Primož Majcen, poveljnik pa Tomaž Juvančič. Ob koncu občnega zbora so podelili napredovanja in priznanja zasluženim članom.

Prostovoljno gasilsko društvo Brezovica pri Ljubljani – občni zbor 29.1.2023

V preteklem letu je imela operativna enota Prostovoljnega gasilskega društva Brezovica 27 intervencij. V spominu sta jim ostala predvsem dva večja dogodka, katerih obsežnosti nismo ravno vajeni. Prvi dogodek je bil večji požar v naravi v gozdu nad naseljem Radna, drugi pa poletni katastrofalen požar na Krasu. opravili so enajst elementarnih vaj, izvedli dve društveni in eno meddruštveno vajo.

Novoizvoljena predsednica je Sonja Japelj, poveljnik pa ostaja Jure Jamnik.

Prostovoljno gasilsko društvo Vnanje Gorice – občni zbor 4.2.2023

Plan dela za 2023 obsega izvedbo društvenih, meddruštvenih in elementarnih učnih vaj. Načrtujejo tudi udeležbo na občinskem tekmovanju v GŠTD, izdelavo gradbene dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za prizidek, odkup zemljišča za prizidek in parkirna mesta, organizacijo veselice, dopolnitev gasilske zaščitne opreme ter redno vzdrževanje opreme in vozila. 

Predsednik društva ostaja David Pezdir, poveljnik pa Žiga Šebenik.

Prostovoljno gasilsko društvo Notranje Gorice – Plešivica – občni zbor 10.2.2023

Prvič je občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Notranje Gorice – Plešivica potekal v novem gasilskem domu. Kot prostovoljci so člani društva sodelovali na gasilski olimpijadi, ki je potekala v Celju, organizirali kresovanje in sodelovali na kolesarskih dirkah.

Operativna enota je uspela izvesti dvanajst elementarnih, dve društveni in sodelovati na dveh meddruštvenih vajah. Štirinajstkrat so posredovali na požarih v objektih in naravi, enaindvajsetkrat pa na tehničnem reševanju in reševanju obolelih oseb. S petimi izmenami so sodelovali na gašenju na Krasu.

Novi predsednik društva je Krištof Alič, poveljnik pa Matjaž Rakovec.

Prostovoljno gasilsko društvo Kamnik pod Krimom – občni zbor 11.2.2023

V letu 2022 so v vrste Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik pod Krimom pridobili kar 23 novih članov. Operativna enota je pričela s ponovnim rednim izvajanjem aktivnosti kot v preteklih letih. Redno so se sestajali na tehničnih dnevih, kjer so izvajali elementarne vaje, čistili in vzdrževali gasilski dom. Prav tako so izvajali redna in izredna vzdrževalna dela na vozilih. Udeležili so se občinskega tekmovanja v gasilsko športnih disciplinah, kjer so nastopile štiri ekipe in tri od teh dosegle prva tri mesta, s tem pa si zagotovile nastop na regijskem tekmovanju.

Izvedli so dvanajst elementarnih, dve društveni in eno meddruštveno vajo. V preteklem letu je imela operativna enota sedemnajst intervencij, ki so se razlikovale po samem obsegu.

V kolikor bodo razmere dopuščale, bodo v 2023 nadaljevali z delom in poskusili mladino aktivno vključiti v gasilske vrste, poskrbeli bodo za ograjo v okolici gasilskega doma ter izvedli proslavo in veselico ob 110. obletnici domačega društva. Predsednik društva je Alen Kramar, poveljnik pa Nejc Ulaga.

Prostovoljno gasilsko društvo Goričica – Prevalje pod Krimom - občni zbor 25.2.2023

Prostovoljnemu gasilskemu društvu Goričica – Prevalje pod Krimom so se pridružili novi člani. Pionirji in mladinci so se udeležili tekmovanja na Rakitni v štirih ekipah. Jeseni so se pionirji še enkrat odpravili na tekmovanje, tokrat na občinsko tekmovanje v Horjul. Osrednji jesenski dogodek je bila priprava veselice V preteklih mandatih so v društvu uresničili načrtovan in težko pričakovan cilj – zamenjavo gasilskega vozila. Njihove potrebe jih sedaj vodijo k prenovi gasilskega doma, da bo ta prijeten in uporaben.

V preteklem letu so sodelovali na treh intervencijah - pomoči pri helikopterskem prevozu, gašenju na Krasu in odstranjevanju nevarnih ovir na lokalnih cestah.

Nova predsednica društva je Damjana Janeš Kovačič, poveljnik pa Benjamin Šuštaršič.

Prostovoljno gasilsko društvo Rakitna – občni zbor 3.3.2023

V preteklem letu je operativna enota Prostovoljnega gasilskega društva Rakitna posredovala kar na osmih intervencijah. Izvajali so vaje, pospravljali in čistili gasilsko opremo in vozila, ob suši oskrbeli vikendaše s pitno vodo ter pregledali hidrantno omrežje. Plan dela za leto 2022 je bil v celoti realiziran. Po dolgem predahu je uspešno nastopila gasilska mladina. Tekmovali so na gasilski orientaciji in občinskem tekmovanju v gasilsko športnih disciplinah. Predsednik ostaja Tomaž Šivic, novi poveljnik pa je Anže Mikuž.

 

Oglejte si tudi