Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Občni zbor Turističnega društva Rakitna

Turistično društvo Rakitna je v soboto, 11. marca 2023, priredilo občni zbor, katerega so se udeležili župan občine Brezovica Metod Ropret, predsednik krajevne skupnosti Rakitna in občinski svetnik Gorazd Kovačič, predstavniki sosednjih turističnih društev, drugi povabljeni gosti in člani turističnega društva.

V preteklem letu so se v društvu zavzemali za ureditev vaškega trga z namenom ohranjanja zgodovinskega spomina na nekdanjo gospodarsko in družbeno vlogo ter z željo omogočiti kakovostni prostor za razne dejavnosti vse generacije prebivalcev in obiskovalcev Rakitne. Ob tem želijo sanirati obstoječe kamnito napajalno korito. Prav tako so se zavzemali za ureditev ekoloških otokov na Rakitni za preprečitev divjega odlaganja odpadkov.

V mesecu septembru je potekala otvoritev lesene skulpture »Rakiški sekač«, ki je nadgradnja zgodbe o rakiškem jamboru. Turistično društvo je pripravilo zemljevid in opis Rakitne, ki jo bodo v letošnjem letu izdali. Prav tako bo kmalu postavljena nova informacijska tabla pri jezeru. Druge aktivnosti, ki so jim uspele, obsegajo ocvetličenje središča vasi, dopolnjevanje spletne strani, ocenjevanje urejenosti stanovanjskih in počitniških hiš ter kmetij v Rakitni.

Člani društva se bodo tudi v letu 2023 zavzemali za urejenost Rakitne, ohranjanje kulturne in naravne dediščine ter opravljali vzdrževalna dela na Poti rakiškega jambora, kakor tudi na gozdni in arheološki učni poti.

Potekala je tudi živahna razprava z mnogimi predlogi, za katere boste izvedeli ob potrditvi aktivnosti. Za več informacij spremljajte spletno stran www.rakitna.si pod zavihkom turizem, prav tako pa vabljeni na sodelovanje k razpisu za ocenjevanje urejenosti stanovanjskih hiš, počitniških hiš in kmetij v kraju Rakitna.

Oglejte si tudi