Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
12°C
ČET.
23°C
11°C
Oceni objavo

Občni zbor ŠKTD Lokvanj

V petek 29. februarja ob 18. uri, je v prostorih športno kulturno turističnega društva Lokvanj potekal redni občni zbor. Namen zbora je bil pregled delovanja društva za preteklo leto ter okvirno načrtovanje za vnaprej. Najprej so izvolili predsedtsvo, člane in zapisnikarja. Skupščino je vodila Minka Veršič, kar so vsi prisotni potrdili z dvigom roke. V letu 2019 je imelo društvo Lokvanj 11 rednih in 9 izrednih sej, kar je povprečno od 1 do 2 seje na mesec.

Leto 2019 je društvo pričelo z občnim zborom v mesecu januarju, meseca februarja so se kot vsako leto doslej udeležili pustne povorke na Igu. Obudili so tudi star običaj, in sicer na večer, ko je imel član Janez Suhodolnik god, so šli k njemu domov ofirat. Ravno tako so februarja objavili razpis za sofinaciranje društva, kjer so zbrali okoli 4 tisoč evrov. Marca so imeli delavnico izdelave butaric, katere glavni namen je bil pridobitev novih – predvsem mladih članov. Udeležili so se še čistilne akcije, ki jo vsako leto organizira občina Brezovica. Razpravljali so o tem, da bi obudili arhiv kmečkih žena. Povedali so tudi o razstavi suhega cvetja in ročnih del, ki je potekala v prostorih društva. Društvo se je tudi udeležilo blagoslova konj v Črni vasi, priredilo je piknik za vse prisotne, omogočilo pa je tudi vožnjo s kočijo vsem, ki so to želeli. Novembra je društvo napravilo velik adventni venček, za katerega je bilo potrebnih kar 8 ur izdelave. Društvo je tudi obiskalo razstavo jasli v Vojniku, kjer so si nabrali nove ideje za naprej. Zadnji mesec v letu, pa je društvo kandidiralo za evropska sredstva, za katera pa še ne vejo, če so jih dobili.

Po debati o letu 2019, je blagajničarka poročala o stanju na poslovnem računu, ki je obsegalo prihodke (donacije, obresti) in odhodke. Po poročanju finančnega stanja pa je svoje poročilo predstavil še nadzorni odbor. Le ta je pohvalil delo ostalih članov. Po nadzornem odboru, pa je svoje povedal še predstavnik sekcije furmanov ŠKTD Lokvanj. Povedal je, da so imeli veliko dela z konjsko vprego.

Na koncu so se še dogovorili o planu za naprej, katere objekte bodo obnovili v primeru, če dobijo evropska sredstva ter katere prireditve in kdaj jih bodo izvajali. Beseda je padla tudi o obveščanju preko SMS sporočil, ki bi olajšalo sodelovanje tistim članom, ki težko pridejo na seje. Kljub temu ta predlog poraja nov problem in sicer za tiste, ki imajo težave pri uporabi telefona. Vseeno so se dogovorili, da bodo našli rešitev za ta problem.

 

 

Jure Vrankar

Oglejte si tudi