Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Občni zbor PGD Notranje Gorice-Plešivica

Prostovoljno gasilsko društvo Notranje Gorice je občni zbor priredilo v petek, 7. februarja. Občni zbor je otvoril predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Notranje Gorice Simon Selan, ki je pozdravil prisotne in predstavil ustaljen dnevni red, po katerem je občni zbor potekal.

 

S poročili o delu je pričel predsednik: “Društvo je delalo kot celota in to je najpomembnejše.” Upravni odbor se je v preteklem letu sestal na šestih rednih sejah. Gasilci so se udeležili gasilskega kviza spojka, kjer so ubranili prvo mesto. V mesecu aprilu so organizirali tradicionalno kresovanja v Športnem parku Jama. “Smo kot ena družina velika družina, ki si zaupa, je povezana v celoto in to nas pripelje do uspeha,” je še zaključil.

 

Sledilo je poročilo poveljstva, ki ga je podal poveljnik Matjaž Rakovec. V letu 2019 je operativna enota opravila 11 elementarnih vaj, kjer so se urili v osnovnih taktičnih postopkih in mlajšim predajali znanje ter izkušnje z opremo, katero posedujemo. Srečevali so se na tehničnih večerih, organizirali dve društveni vaji, kjer so znanje iz elementarnih vaj prenesli na teren. Organizirali so tudi dve meddruštveni vaji, kjer smo krepili sodelovanje s sosednjimi enotami in spoznavali zahtevnejše objekte. Skupek znanj, pridobljenih na vajah, pa so združili in preverili na občinski vaji, ki se je dogajala na Brezovici pri Ljubljani, med objekti podjetja Špan. V preteklem letu je bila operativna enota pozvana na 21 intervencij. Gasilci so opravljali tečaje in pridobivali razne čine. Tekmovali so na gasilskem rallyju, gasilskem teku Podbrdo, streljanju z vojaško puško M48 in na tekmovanju v gasilsko-športnih disciplinah. Za konec je poveljnik dodal: “Enoto sestavljamo mladina, pripravniki, članice in člani, ki s svojim delom, trudom ter dobro voljo kažemo napredek v gasilstvu.”

Nadaljevala je mladina s svojim poročilom. Niz tekmovanj so pričeli v februarju, na smučanju na Rudno, nadaljevali pa s pripravami na občinski kviz na Dobrovi. Udeležili so se občinske orientacije in organizirali Tekmovanje Bobra Martina v Jami. Tekmovali so tudi na Fire Combat Junior v Preserju ter izpeljali dve elementarni vaji, kjer so se učili o delu z dihalnim aparatom.

Prav tako so se tekmovanj udeleževale članice in sicer pokalnih tekem v spajanju sesalnega voda, na smučanjih in na kvizu Spojka.

Ob gradnji novega gasilskega doma je svoje poročilo oddal tudi gradbeni odbor. Predsednik odbora Luka Oblak je povedal, da jim žal nekaterih zastavljenih planov ni uspelo uresničiti in da imajo tudi za letošnje leto še veliko odprtih projektov, kot so dokončanje fasade, stopnic v stolpu, sanitarij, kotlovnice, zadrževalnika meteornih vod in tako dalje.

 

Poročila so pripravili še člani verifikacijske komisije in nadzornega odbora.

Predsednik GZ Brezovica Marko Susman je društvu čestital prvi, čestitke jim je predal tudi podžupan Marko Čuden, zbrane je pozdravila poveljnica civilne zaščite Marija Premrl, uspešno delo še v naprej pa jim je zaželel predsednik krajevne skupnosti Zdravko Kavčnik. Za vabilo so se jim zahvalili in pohvalili njihove rezultate tudi člani sosednjih društev PGD Jezero, PGD Brezovica, PGD Dragomer – Lukovica ter DU Notranje Gorice.

Plan dela društva in operativne enote je organizacija društvenih, meddruštvenih in elementarnih vaj, udeležba na tekmovanjih, izletih, pohodu na Krim, pridobivanje novih članov, izobraževanje, ter seveda urejanje in zaključna dela na novem gasilskem domu.

Občni zbor se je zaključil s podelitvijo društvenih, občinskih priznanj ter zahvalami, nato pa se je občni zbor zaključil s prijetnim druženjem.

 

Eva Povirk

Oglejte si tudi