Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Občni zbor PGD Kamnik pod Krimom

V soboto, 8. februarja, je v gasilskem domu v Kamniku pod Krimom potekal redni letni občni zbor, ki je potekal po ustaljenem dnevnem redu. Preminule v preteklem letu so zbrani najprej počastili z minuto molka. Delo društva je predstavil predsednik Alen Kramar. V preteklem letu je potekalo po ustaljenih tirnicah, upravni odbor se je sestal na sedmih sejah, gasilci so se udeleževali drugih občnih zborov in skupščine, čistilne akcije, tradicionalnega pohoda na Krim, svete maše na praznik gasilcev, pomagali so tudi na kolesarskem maratonu. V maju so organizirali občinsko tekmovanje v orientaciji, ki se ga je udeležilo kar 400 otrok. Priredili so gasilsko veselico, se udeležili proslave ob 150-letnici gasilstva na slovenskem in teka na Planiško velikanko. V sredini septembra so dočakali novo pridobitev in pripeljali novo vozilo Ford Ranger, ki je še v predelavi.

 

Poročilo operativne enote je predstavil poveljnik Nejc Ulaga. Operativna enota je urejala in servisirala opremo, izvedli so dvanajst elementarnih, tri društvene in dve meddruštveni vaji. Udeležili so se občinskega gasilskega rallyja s tremi ekipami in dosegli 1., 2. in 7. mesto v različnih kategorijah, pa tudi občinskega tekmovanja v vaji z motorno brizgalno s tremi ekipami. Člani operative so sodelovali tudi na drugih tekmovanjih povezanih z gasilstvom. V letu 2019 so imeli devet intervencij. 

 

Prisotni so prisluhnili tudi poročilu blagajničarke, nadzornega odbora, poročilu članic, poročilu o delu z mladino ter poročilu o delu veteranov. Na vrsto je prišlo tudi poročilo verifikacijske komisije.

V letu 2020 bodo gasilci nadaljevali dobro delo in se udeleževali tekmovanj, izvajali elementarne in društvene vaje, v načrtu imajo tudi obnavljanje prve pomoči. Gasilcem želijo omogočiti izobraževanja, sodelovati na gasilskih svečanostih ter organizirati prevzem gasilskega vozila.

 

 Sledili so pozdravi in beseda gostov, prvi je besedo prevzel predsednik GZ Brezovica Marko Susman, ki je pohvalil njihovo delo in pomoč na večji intervenciji v preteklem letu. Nadaljevali so kot predstavnik občine, podžupan Marko Čuden, nato pa predstavnica civilne zaščite Marija Premrl. Občnega zbora so se udeležila tudi sosednja društva kot so PGD Podpeč, PGD Goričica-Prevalje in drugi. Za konec sta predsednik Alen Kramar in poveljnik Nejc Ulaga podelila napredovanja, priznanja in društvene pohvale.

 Eva Povirk

Oglejte si tudi