Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
35°C
20°C
ČE.
36°C
21°C
Deli
5241

XXIII. Ex tempore Breza

V petek, 19. 10. 2018, zvečer, se je v gasilskem domu na Brezovici odvil že 23. Ex tempore Breza. Polno dvorano obiskovalcev je najprej ogrela pevska točka in uvodni pozdrav, ki je otvoril razstavo z mislijo, da je ustvarjalnost tako pomembna za našo notranjost, kot je voda pomembna za naše telo.

Nato je zbrane nagovoril župan, g. Metod Ropret, ki je povedal, da je za občino Brezovica res polno leto dogodkov, ki se počasi zaključuje, med drugim tudi z letošnjim Ex temporom, ki je imel za temo prav kraj Brezovica. Ta je ob čudoviti jeseni poleg številnih jurčkov ponudila tudi ogromno lepih motivov za umetniško ustvarjanje, zato ne dvomi v kvaliteto izdelkov. Kot je poudaril, pa ustvarjalnost potrebuje tudi nekaj podpore, ki se jo Občina Brezovica konsistentno trudi nuditi, ta podpora pa se bo najverjetneje v prihodnjem občinskem proračunu še povečala. Vsem sodelujočim se je iskreno zahvalil za sodelovanje in izrazil zaupanje, da bodo uspeli zagotavljati tradicijo Ex tempora na Brezovici tudi v bodoče.

Potem je besedo dobil predsednik strokovne komisije, ki je izbrala letošnje nagrajence, akademski slikar g. Janez Kovačič. Povedal je, da je bilo letos sicer manj sodelujočih, a so bili izdelki zato toliko kvalitetnejši. Žal so lahko denarne nagrade podelili le trem najboljšim, priznanja pa bodo še sedmim drugim. Prav tako se je zahvalil vsem sodelujočim, še posebej otrokom iz Vrtcev Brezovica, ki so tudi letos glavni zmagovalci. Zmaga pa je tudi to, da je Ex tempore na Brezovici prisoten že 23. leto zapored, kar je prava redkost v Sloveniji.

Skupaj z županom je nato podelil priznanja Marijani Dimec, Jožetu Kovačiču, Timu Gerdinu, Cilki Žmahar, Mariji Strnad, Vinku Bogataju, Tonetu Kavčiču ter posebno priznanje ravnateljci Vrtcev Brezovica, Ljiljani Bošnjak.

3. nagrado je za delo z naslovom Zimsko barje prejel Tomo Vojnovič.
2. nagrado je za delo z naslovom Domačija prejel Uroš Kastelic.
1. nagrado je za delo z naslovom Kje gnezdi kosec prejela Zvonka Pacek

Po podelitvi priznanj in nagrad je prireditev zaključila še ena pevska točka, nato pa so se obiskovalci posvetili ogledu razstavljenih slik ter pogostitvi v sproščenem vzdušju.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi