Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: OBČNI ZBOR PGD RAKITNA

V soboto 4. marca, je v prostorih gasilskega doma Rakitna potekal letni občni zbor PGD Rakitna.

Predsednik gasilskega društva Rakitna Tomaž Šivic je naredil kratek povzetek dogajanja v letu 2016. V nadaljevanju je svoje delo v preteklem letu predstavila tudi mladina.

Sledila je razprava o planu dela v tekočem letu. Poveljnik PGD Rakitna je povedal, da imajo v planu tekočega leta nakup delovnih oblek za mladino, nakup manjkajoče tehnične opreme (med njimi tudi svetilke) in obdarovanje veteranov. V kolikor bo dovolj prijav, bodo organizirali osnovni tečaj za gasilca in pa organizirali gasilsko veselico, ki je v letu 2016 ni bilo.

Poveljnik gasilske zveze Brezovica Marko Susman je najprej pohvalil delovanje PGD Rakitna in njihov odziv na intervencije. Na kratko je opisal delovanje drugih društev v Občini Brezovica. Povedal je tudi, da se zavedajo, da imajo gasilci na Rakitni prostorsko stisko in da se išče varianta za gradnjo novega gasilskega doma. Za konec se je zahvalil vodstvu in vsem sodelujočim in napovedal, da dobijo letošnje leto prav PGD Rakitna gasilski prapor, kar pa seveda pomeni še več obveznosti za društvo.

Občnega zbora se je udeležil tudi župan Metod Ropret, ki je povedal, da ima ravno na Rakitni društvo še večji pomen in nosi še večjo odgovornost. Izrekel je pohvalo za vse opravljene naloge. Na kratko je predstavil tudi načrtovane investicije v tem letu na ravni občine. Na Rakitni se bo prednostno prenavlja osnovna šola, v letošnjem letu se bo zamenjala streha, v prihodnje, morda tudi letos, pa še celotna energetska sanacija objekta. Prav tako je potrebna energetska sanacija Zdravilišča Rakitna, za kar je bila oddana dokumentacija za pridobitev EU sredstev. Rezultat razpisa bo znan ob koncu meseca marca 2017.

Ob tej priložnosti je pozval vsa društva k sodelovanju pri čistilni akciji, ki bo potekala 1. aprila. Prav tako je povabil prisotne na koncert Prifarskih muzikantov, ki se bo odvijal v Notranjih Goricah prav tako v soboto, 1. aprila ob 18. uri. Koncert bo imel humanitarno noto, saj bodo zbrana sredstva namenjena socialno ogroženim posameznikom in družinam ter za štipendiranje nadarjenih dijakov in študentov v občini,  ki prihajajo iz socialno šibkejših družin.

Ob koncu je predsednik društva povedal, da imajo štiri nove kandidate za člane društva, katere so na odboru tudi potrdili. Zahvale za dobro sodelovanje med društvi so izrekli tudi povabljeni iz ostalih društev v občini Brezovica.

Sledilo je podeljevanje priznanj in kratko druženje

  

Janja Bratuša

Oglejte si tudi