Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Balinanarji Podpeč - Preserje 2023

V letošnjem letu smo tekmovali v Medobčinski balinarski ligi. V družbi skupno dvanajstih ekip iz občin: Log - Dragomer, Borovnica, Vrhnika, Logatec, Horjul in Brezovica smo čez leto odigrali enajst tekem. V ligi nismo imeli prav dosti športne sreče, saj smo tekmovanje končali na zadnjem mestu. Smo se pa izkazali na zaključnem turnirju lige v Sinji Gorici, kjer smo dosegli četrto mesto.

Udeležili smo se tudi Pokrajinskih športnih iger osrednjeslovenske PZDU 2023, ki jih je organizirala Mestna zveza upokojencev Ljubljana. Med enajstimi ekipami DU iz Ljubljane in okolice smo zasedli odlično četrto mesto.

V Preserju smo 18. maja organizirali Meddruštveni balinarski turnir. Turnirja se je udeležilo pet ekip sosednjih društev: DU Brezovica, DU Dragomer, DU Polhov Gradec, DU Notranje Gorice in DU Ig. Prvo mesto je dosegla ekipa DU Brezovica, drugo mesto ekipa DU Notranje Gorice, tretje mesto ekipa DU Podpeč-Preserje in četrto mesto DU Dragomer.

Sodelovali smo tudi na Meddruštvenih turnirjih sosednjih Društev upokojencev:  Brezovica, Dragomer, Polhov Gradec, Notranje Gorice in Ig.

Odigrali smo prijateljske tekme z balinarji Notranje Gorice in turnir z BŠK Radna.

Zaključnega turnirja društva v Preserju nismo izvedli, ker so nam balinišče porušili. Na mestu, kjer je bilo balinišče, bo zgrajen nov gasilski dom PGD Preserje. Sedaj gostujemo na balinišču Notranje Gorice v Jami, kjer igramo vse domače tekme in treninge. Verjamemo besedi g. župana Metoda Ropreta, da bomo že jeseni 2024 lahko izvedli balinarski turnir na novem balinišču v Preserju.

Sekcija za šport DU

Jože Suhadolc

Oglejte si tudi