Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Mladinska predstava "Za crkn't"

Igralci mladinske sekcije Teatra Janez Jalen so pretekli petek priredili premiero nove predstave z naslovom »Za crkn't«. Mladinsko predstavo je pripravila ista ekipa, ki nas je navduševala že v predstavi Fantastičnih sedem.

Z obilico talenta in energije so se na humoren način lotili življenja v vsej njegovi razsežnosti in nedoumljivosti. Avtor in režiser predstave je Janez Remškar, ki s to isto ekipo dela že nekaj let. Prav vztrajnost pa je pomemben del grajenja kakovostnih ljubiteljskih gledaliških predstav. Z mladinsko skupino so se tokrat lotili razbijanja enega najbolj trdovratnih tabujev v naši na hedonizmu temelječi družbi, kjer so vprašanja o bolezni in smrti izrinjena na rob našega zavedanja. Ko dobiš diagnozo rak, se ti svet podre in zgraditi ga moraš na novo. Igralci so se bolj kot z odgovori ukvarjali z vprašanji, kajti odgovore o življenju si mora poiskati vsak sam.

Predstava govori o skupini mladih, katere je bolezen zbrala na istem mestu. Vsak ima svojo zgodbo in vsak se na svoj način bori s svojo boleznijo in demoni. Vendar jim je skupaj precej lažje. Igralci so tako s premiero in reprizo stopili pred polno dvorano in občinstvo navdušili z odlično predstavo.

Teater Janez Jalen

Oglejte si tudi