Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
28°C
15°C
JUTRI
31°C
14°C
Deli
2048

FOTOREPORTAŽA : PD na Velikem vrhu in Kladivu 14.7.2019

Vreme nam kroji usodo. Tokrat je zaradi napovedi dežja odpadel Jalovec. Smo pa zato s PD Podpeč Preserje v nedeljo, 14.7.2019 odšli na krajši pohod na Veliki vrh in Kladivo v pobočju Košute.

 

Štartali smo na Mrzlem studencu in hitro prispeli do doma na Kofcah. V jutranjem času pri domu še ni bilo obiskovalcev. Podali smo se po travnatem pobočju proti razgledišču s križem. Potem pa lepo počasi proti Velikem vrhu. Na nekaterih delih je pot kar strma, zavarovana z jeklenico. Pobočje je lepo zeleno, polno rož, zelo razgledno v smeri Kamniških planin in Storžiča.  Vrh je bil dobro obiskan. Je zelo razgleden. Po počitku nadaljujemo po grebenski poti, po meji do Vrha Kofc, pod Malim Kladivom, po krajšem strmem vzponu na Veliko Kladivo. Še en zelo razgleden vrh za občudovanje planin. Spust z vrha sicer ni preveč zahteven, je pa pot zelo strma. Nas je pripeljala na Planino Šija, kjer se nas je polotila lakota, ki smo jo potešili s kislim mlekom in dobrimi štruklji.

 

Ko smo se vračali preko Kofc v dolino, pri koči praktično ni bilo več moč dobiti proste mize. Ravno ko smo prišli do kombija je začelo deževati.

Čeprav kratko, je bilo sladko. Radi smo tam gor in občudujemo gorski svet.

 

Marijan Božeglav

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi