Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
12°C
PET.
23°C
8°C
Oceni objavo

13. dobrodelni bazar županovega sklada

Po več kot dveh letih premora je v petek, 2. decembra, v Osnovni šoli Brezovica potekal težko pričakovan 13. dobrodelni županov bazar. Za pester in zanimiv program so tudi tokrat poskrbeli vrtčevski otroci in osnovnošolci, ki so s svojimi talenti in polnimi stojnicami izdelkov pripravili čarobno vzdušje. Seveda na bazarju ni manjkala že tradicionalna potica. Posladkali pa smo se lahko tudi s slastnimi palačinkami.

S pomočjo donatorjev je na bazarju potekal tudi srečelov, kjer je vsaka srečka prinesla uporabno darilo. Glavni nagradi sta bili tokrat dve kolesi, ki ju je donirala občina Brezovica.

Na prireditvi je bil prisoten tudi župan občine Brezovica Metod Ropret, ki je navzoče nagovarjal k dobrodelnosti, hkrati pa se zahvalil vsem, ki že leta namenjajo denarna sredstva, svojo energijo in čas za socialno ogrožene v občini.

Stojnice, ki so se raztezale po vsej božično okrašeni avli, so s svojimi čudovitimi izdelki kar vabile k ogledu in nakupu. Otroci, ki so s pomočjo učiteljic in prijateljev tedne prej ustvarjali, so lahko svoje umetnine prodajali in s tem pomagali pomoči potrebnim. Prav te otroci so nam lahko za vzor, kako lahko tudi sami pripomoremo k dobrodelnosti, ki povezuje človeštvo.

Skupaj smo, hvala vsakemu posamezniku in donatorjem, zbrali več kot 5000 evrov. Ves zbrani denar dobrodelni županov sklad nameni za pomoč socialno šibkejšim v občini Brezovica. In teh ni malo.

Hvala vsem, ki ste soustvarjali ta dobrodelni večer, saj s tem kažete, da vam ni vseeno za bližnjega in za tiste, ki potrebujejo našo pomoč.

 

Jakob Rus

Oglejte si tudi