Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
26°C
13°C
NED.
26°C
14°C

Planinski pohod na Triglav

Organizator: Planinsko društvo Podpeč - Preserje
Vstopnina: 30€

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v soboto, 14. 09. 2019 in nedeljo 15. 09. 2019 na TRIGLAV.

 

Odhod posebnega avtobusa je v soboto 14. 09. 2019 zjutraj ob 5-ti uri iz AP Preserje. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

 

S posebnim avtobusom se bomo peljali do Pokljuke, natančneje poldrugi kilometer od Rudnega polja, kje bo izhodišče za turo. Od tu se bomo po razgibani poti mimo Vodnikove koče, preko Studorskega prevala podali do Planike, kjer bomo prenočili. Drugi dan se bomo po zajtrku, predivoma ob pol sedmih, podali na Triglav. Po drugi strani se bomo spustili na Dolič in se po krožni poti vrnili pod Vodnikovo kočo in preko Studorskega prevala, mimo Konjšice nazaj na Pokljuko.  Prvi dan je približno 6 ur hoje, drugi dan pa dobrih 10 ur hoje.

Tura je za dobro fizično pripravljene planince.

 

Glede tehnične opreme je obvezna čelada, plezalni pas in samovarovalni komplet.

 

Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice.

 

Domov se bomo vrnili v nedeljo večernih urah.

 

Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 30 evrov (prevoz v obe smeri). Vsak udeleženec naj s seboj ima še nekaj denarja ( prenočišče in nekaj obrokov hrane ter pijačo po kočah). Obvezno s seboj imeti tudi osebno izkaznico in planinsko kartico z plačano članarino za tekoče leto.

 

Prijavite se lahko do srede, 11. 09. 2019 na tel. številko 041 502 897 GORAN

 

Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

 

Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi