Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C

Planinski izlet na Triglav 4. in 5.9.2021

##VIEWS##
Organizator: Planinsko društvo Podpeč - Preserje
Kontaktni podatki organizatorja: Goran Šehovič, pd.podpec.preserje@gmail.com, 041 502 897.
Vstopnina: 40€

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v soboto, 4. 09. 2021 in nedeljo 5. 09. 2021 na TRIGLAV.

 

Odhod posebnega avtobusa je v soboto 4. 09. 2021 zjutraj ob 5-ti uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

 

Z posebnim avtobusom se bomo peljali do Pokljuke, natančneje poldrugi kilometer od Rudnega polja, kje bo izhodišče za turo. Od tu se bomo po razgibani poti mimo Vodnikove koče, preko Studorskega prevala podali do Planike, kjer bomo prenočili. Drugi dan se bomo po zajtrku, predoma od šeste do pol sedme ure, podali na Triglav. Po drugi strani se bomo spustili na Dolič in se po krožni poti vrnili, pod Vodnikovo kočo in preko Studorskega prevala, mimo Konjšice nazaj na Pokljuko.  Prvi dan bo približno 6 ur hoje, drugi dan pa dobrih 10 do 12 ur hoje. Tura je za dobro fizično pripravljene planince.

Glede tehnične opreme je obvezna čelada in samovarovalni komplet.

Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: Gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice. Nujno je imeti s seboj tudi komplet prve pomoči, imejte tudi obrazno masko ter kakršno koli potrdilo PCT za covid 19.

 

Domov se bomo vrnili v nedeljo večernih urah.

 

Cena prevoza za člane PD Podpeč-Preserje je 40 evrov. Vsak udeleženec naj s seboj ima še nekaj denarja ( prenočišče in nekaj obrokov hrane ter pijačo po kočah). Obvezno s seboj imeti tudi osebno izkaznico in planinsko izkaznico z plačano članarino za tekoče leto.

Prijavite se lahko do četrtka, 2. 09. 2021 na tel. številko 041 502897 GORAN

Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

 

                                                              Vabljeni

Oglejte si tudi