Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
22°C
8°C
ČE.
22°C
9°C

Planinski izlet na Lepo Špičje 1. in 2.8.2020


PD Podpeč – Preserje vabi v soboto in nedeljo,  1. in 2. 8. 2020 vse člane društva na 2312 m Malo in 2398 m visoko Veliko Špičje s skupnim imenom Lepo Špičje


Odhod v soboto zjutraj je ob 04 uri iz avtobusne postaje Preserje.

Ustavili se bomo v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici.

 

Od tu se bomo odpeljali na Planino Blato kjer bomo zapustili prevoz in se nato odpravili peš mimo Koče na planini pri Jezeru. Od tu bomo pot nadaljevali po kamnitem kolovozu do planine Dedno polje, kjer se usmerimo v smeri Vratc, Hribaric in Prehodavcev. Najprej se bomo vzpenjali skozi smrekov gozd, nato pa pod Slatno in Vogli  prišli v dolino za Kopico. Nadaljevali bomo čez preval Velika vratca do Zasavske koče na Prehodavcih, kjer bomo prenočili.

Naslednji dan zjutraj bomo pot nadaljevali do Malega Špičja, katerega bomo prečili večinoma po grebenu do Velikega Špičja, od koder se bomo spustili do Koče pri Triglavskih Jezerih. Čez Štapce bomo odšli do našega izhodišča, kjer nas bo čakal prevoz.

 

Pot je zelo zahtevna in primerna za izkušene planince.

Obvezna čelada in samovarovalni komplet.

 

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891

Rok za prijave: torek 28.7. 2020

 

Cena prevoza: 30 EUR

Pridržujem si pravico do spremembe ture.

 

Vabljeni!

 

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi