Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
20°C
4°C
Oceni objavo

Vabilo k sodelovanju na delavnici o analizi in viziji razvoja mesta Brežice – četrtek, 26.5.2022

Občina Brežice pripravlja spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta (v nadaljevanju: SDOPN6), katerega obvezna strokovna podlaga je urbanistična zasnova za mesto Brežice.

VABILO

OPN je temeljni prostorski akt s katerim se načrtujejo investicijske namere in kateri podaja osnovo za izvedbo le-teh. SDOPN6 se vodijo v skladu z Zakonom o urejanju prostora, ki predpisuje vsebino in način vodenja postopka. Za Občino Brežice SDOPN6 pripravlja podjetje LOCUS d.o.o. (pooblaščeno prostorsko podjetje). Temeljne usmeritve SDOPN6 so sprememba in dopolnitev strokovnih in strateških podlag občine, usklajevanje temeljnega prostorsko-razvojnega dokumenta z veljavno zakonodajo ter težnja po razvoju širšega prostora Brežic in samega mesta.

Občine Brežice želi v postopek vključiti čim širši spekter vseh deležnikov v prostoru in pokriti ključne vsebine povezane s prostorom. Iz prve roke želimo pridobiti informacije o težnjah po razvoju mesta in potrebah posameznega sektorja ter na ta način pridobiti podatke za pripravo ustreznih, smiselnih in ciljno usmerjenih vsebin.

V ta namen bo Občina Brežice v četrtek, 26.05.2022, s pričetkom ob 18.00 v veliki dvorani Mladinskega centra Brežice, Gubčeva 10a, Brežice organizirana delavnico o analizi in viziji razvoja mesta Brežic.

Na delavnici bomo okvirno predstavili vsebino urbanistične zasnove in vam podrobneje prestavili analizo stanja. Z delavnicami želimo pridobiti mnenja o tem, kaj prebivalci / občani / uporabniki v današnjem stanju mesta cenite, kaj pogrešate in katere konkretne rešitve v mestu predlagate oziroma jih vidite. Z delavnico želimo prepoznati mnenja in predstave udeležencev  o dolgoročnem razvoju – o viziji razvoja mesta Brežic do leta 2040.

Delavnica bo organizirana ob prisotnosti izdelovalca prostorskega akta, to je podjetja LOCUS d.o.o. in moderatorke Milene Škrl Marega ter predstavnikov občine.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite do 23.05.2022 na:

-              elektronski naslov: katja.pongracic@brezice.si

-              ali telefon 07-620-55-72

Oglejte si tudi