Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

V občini Brežice omogočen prehod državne meje z Republiko Hrvaško za potrebe kmetijstva

Lastniki kmetijskih zemljišč, ki imajo  kmetijsko zemljišče v celoti v RH in ki posedujejo obmejne prepustnice s kmetijskim vložkom, lahko prehajajo državno mejo na mejnih prehodih (MP) Slovenska vas, Rigonce in Orešje, ker so mejni prehodi za obmejni promet začasno zaprti.  Če bodo v tem primeru potovali izven območja določenega prehodnega mesta, si morajo predhodno pridobiti  prepustnico, ki jim ga bo izdal pristojni lokalni štab občine v RH.

Na vseh lokacijah, kjer zaradi zaklenjenih vrat v panelni ograji  trenutno ni možen dostop do zemljišč v RH preko prehodnega mesta, bodo predstavniki Policije upravičencem odklenili vrata po izraženi potrebi. Upravičenci naj pokličejo na Policijsko postajo Brežice (telefonska št.: 07 466 03 00)  in najavijo delo na kmetijski površini. Patrulja Policijske postaje Brežice jim bo odklenila vrata, po izvedenih opravilih pa jih bo ponovno zaklenila. Enak postopek velja za vsakokratni dostop na zemljišče.

Če upravičenci nimajo maloobmejne prepustnice s kmetijskim vložkom naj pokličejo na Upravno enoto Brežice (telefonska št.: 07 499 15 50) in si uredijo vse potrebno za izdajo le-te. Upravne enote je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano že pozvalo k pospešenemu izdajanju maloobmejnih prepustnic.

Oglejte si tudi