Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Dan vodnih športov na Brežiškem jezeru

Zavod za šport Brežice v sodelovanju z Občino Brežice vabi na DAN VODNIH ŠPORTOV na ''Brežiškem jezeru''.

Z izgradnjo hidroelektrarne Brežice je Posavje pridobilo nove možnosti za razvoj športnega turizma. Na območju t.i. Brežiškega jezera bo v prihodnjih letih zrasel Dostopni vodni center Brežice. To bo rekreativno vodno središče, ki bo poleg rekreacije za vse Posavce omogočalo izvedbo mednarodnih tekem v  kajak – kanuju in veslanju. Med drugim je načrtovan tudi poligon za treniranje na divjih vodah, ki bo v tem prostoru unikaten.

Na pobudo veslačev in kajakašev smo se odločili za organizacijo prvega tako obsežnega dogodka na jezeru ob HE Brežice. Na dogodku si želimo, da širša javnost bolje spozna športne panoge na vodi, se v njih preizkusi (predvsem kajak in sup) ter da je to dan za druženje in povezovanje. 

Dan vodnih športov na Brežiškem jezeru bo potekal v četrtek, 30. 6. 2022 od 17. do 21. ure na lokaciji ''Pristanišče Vrbina''.

Na dogodku bodo izmenično potekale atraktivne tekme kajakašev in veslačev. Organizirana bo tudi SUP tekma. V kolikor bodo vremenske razmere dopuščale bodo prisotni še kajtarji in srferji. Prav tako pa bo za širšo javnost možnost uporabe SUPa in kajaka.

Vljudno vabljeni!

Dan vodnih športov - letak

Oglejte si tudi