Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
3°C
Oceni objavo

LONČENA PEČ - naložba v prihodnost

Naložbe v opredmetena sredstva so zelo priljubljene. Sem spada tudi izgradnja oziroma predelava sodobnih lončenih peči, ki prispevajo k povečanju vrednosti nepremičnine.


Lončena peč nudi prijetno in kvalitetno bivanje ter vnaša v dom toplino in domačnost.

Lončena peč pritegne poglede v vsakem prostoru, saj mu daje zelo oseben pridih z množico možnosti oblikovanja: med njimi so:

- posebne pečnice, nenavadne oblike in posebni modeli

- izbira velikosti in moči kurišč


Pred izbiro priporočamo posvetovanje s strokovnjakom – pečarjem, ki vam poda informacijo o posameznih možnostih, saj je zelo pomembno pravilno načrtovanje peči. Pečar vam glede na prostor oz. prostore, ki jih želite ogrevati ter lokacijo dimnika predlaga optimalno varianto.


Lončena peč omogoča individualno in neodvisno obliko ogrevanja ter pomeni tudi velik prihranek pri ogrevanju, saj le dva nalaganja na kurišče (vsakih cca 12 ur) zadostijo potrebam celega dne. Pomeni jasen plus v času drastičnega dviga cen drugih energentov.


V letošnjem letu je opazno povečanje naročil predelave lončenih peči. Nekatere peči niso bile v uporabi dlje časa in je bilo opravljeno le čiščenje peči, pri nekaterih pečeh pa se je izvedla rekonstrukcija z uporabo novega kurišča. Pečar Pečarstva Megamik opozarja, da so bili v preteklosti večkrat uporabljeni slabi ali napačni materiali za gradnjo peči in pravi naj ne bo vodilo za naročilo peči cena, temveč reference pečarja. Opozarja tudi na pravilo načrtovanje peči glede na prostor oz. prostore, katere želimo ogrevati.


Peči na drva so povpraševane v okviru načrtovanega energetskega prehoda, saj ogrevajo na okolju prijazen in CO2 nevtralen način. Kot dragocen predmet ga označuje tudi sodobna tehnologija: elektronski nadzor za nizkoemisijsko izgorevanje in nizko porabo goriva je močan argument pri vrednosti nepremičnine. Inteligentno omrežje z drugimi ogrevalnimi sistemi, kot sta centralno ogrevanje ali solarna tehnologija v hibridnem omrežju, je prav tako usmerjeno v prihodnost: lončene peči se izplačajo tako kratkoročno kot dolgoročno.


Začela se je kurilna sezona in ljudje iščejo toplino v svojih domovih. Čas je, da uživate v prijetni toplini peči.

V Pečarstvu Megamik bomo storili vse, da bodo vaše zime prijetne in tople.


Oglejte si tudi