Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
TOR.
19°C
11°C
Oceni objavo

Odlikovanja za hrabrost prejelo tudi deset gasilcev GZ Žalec

V Ormožu je 20. aprila potekal Plenum Gasilske zveze Slovenije (GZS), ki je najvišji organ med dvema Kongresoma in na katerem so v plenarnem delu delegati gasilskih zvez celotne Slovenije, med njimi so bili tudi 3 delegati Gasilske zveze Žalec (Milan Pustoslemšek, Ludvik Meklav in Lidija Krk) pregledali in potrdili Poročilo o delu GZS za leto 2023 in program dela za letošnje leto, potrdili gasilsko koračnico z naslovom Gasilska moč ter za častnega poveljnika GZS imenovali Francija Petka.

V drugem, slavnostnem delu pa so podelili najvišja priznanja Gasilske zveze Slovenije: priznanja Matevža Haceta, Kipec gasilca in Plaketo gasilca, ki jih je za življenjsko delo na področju gasilstva prejelo 11 gasilcev posameznikov.  Zbrane je nagovorila tudi predsednica države dr. Nataša Pirc Musar.

Podeljenih je bilo tudi 37 odlikovanj za hrabrost GZS, ki so jih prejeli gasilci za izredno hrabra dejanja v lanskih poplavah, ko so pri pogumnem in požrtvovalnem reševanju ujetih ljudi iz poplavljenih objektov in nevarnih območij izpostavili tudi svoja življenja. Med njimi je bilo tudi 10 gasilcev iz Gasilske zveze Žalec: Bojan Adamič, Boštjan Bradeško, Bojan Cukjati, Matej Kos, Sergej Matko, Sebastijan Peharda, Aleš Pšaker, Urh Rak, Vito Sorčan in Martin Šoštarič.

Prejemnike odlikovanj za hrabrost so vsi udeleženci v dvorani na čelu s predsednico države v znak spoštovanja do njihove izredne požrtvovalnosti počastili s stoječim aplavzom.

TONE TAVČAR                                

Na fotografiji: Prejemniki odlikovanj za hrabrost iz GZ Žalec z visokimi gosti ter vodstvom Savinjsko-Šaleške regije in GZ Žalec.

Oglejte si tudi