Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Obisk Deželaka Junaka v Braslovčah

Prvi dan junija je bilo v Braslovčah zopet odlično vzdušje, dobrodelno obarvano. Spet smo dokazali, da znamo stopiti skupaj in celo v zelo kratkem času pripraviti nekaj čudovitega. 

Tudi mi smo sprejeli velikega Deželaka Junaka. Učenci OŠ Braslovče s starši in drugi kolesarji so Junaka Deželaka in njegovo ekipo sprejeli že v Malih Braslovčah in ga pospremili vse do trga. Pod župnijsko cerkvijo v Braslovčah pa jih je čakalo osvežilno presenečenje. Vsa prostovoljna gasilska društva naše občine so pripravila pravi gasilski sprejem in čudoviti vodni “špalir”. V trgu pred Občino Braslovče jih je pričakala množica domačinov, ekipa Občine Braslovče, otroci Vrtca Braslovče z vzgojiteljicami, starši in mnogi drugi podporniki. Podžupan Občine Braslovče, g. Primož Brinovec, je v imenu Občine Braslovče, Junaku Deželaku podelil dobrodelni vrednostni bon v višini 1.000 €.  Izkupiček so povečali še braslovški gasilci. Poveljnik Gasilskega poveljstva Občine Braslovče, tov. Miloš Dernač, je Mihi Deželaku izročil še 700 € v imenu vseh prostovoljnih gasilskih društev. V skrinjico na dobrodelnem kolesu pa so dodali še mnogi drugi …

Tako je ekipa Radia 1 na čelu z Junakom Deželakom po skupaj zapeti pesmi Ti si moje sonce s Tinkaro Fortuna iz Braslovč odšla bogatejša za kar lep znesek za otroke oziroma družine iz socialno šibkejšega okolja in s še lepšimi spomini. Besede Mihe Deželaka, ki je rekel, da ne ve, zakaj so 9 let zaobšli Braslovče in da se sedaj absolutno vsako leto vrnejo, povedo vse.

Foto: Vito Sorčan
Dron posnetki: Jure Tiselj


(vir: visitbraslovce.com)

Oglejte si tudi