Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Tradicionalni slovenski zajtrk

Danes, 17. 11., so tudi na OŠ Bovec obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Letošnji slogan je »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Najprej smo obiskali Vrtec Bovec, kjer so vrtčevski otroci uživali ob domačih dobrotah in dišečem kruhu, zajtrka pa so se udeležili tudi podžupana Občine Bovec Erik Cuder in Miro Bozja ter ravnateljica OŠ Bovec Denise Šuler Rutar. Istočasno so zajtrkovali tudi učenci OŠ Bovec.

V okviru dogodka so učenci od 1. od 9. razreda ves teden kuharicam pomagali pripravljati zajtrk in kosilo. Med 8. ure naprej so se učenci od 1. do 5. razreda v jedilnici srečali s čebelarjem, pri katerem so lahko pokušali med, in s predstavniki Mlekarne Planika, ki so predstavili svoje mlečne izdelke. 1. in 2. šolsko uro je 9. razred pripravil tradicionalni slovenski zajtrk. Kruh za TSZ so spekli učenci 6. razreda pri urah gospodinjstva. Mentorici sta bili učiteljica Tjaša Klinkon in Katja Kutin.

Ob 10.00 so se vsi učenci in učitelji zbrali v jedilnici, kjer so učenci z mentorji pripravili pester kulturni program. Dogodka sta se udeležila tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž in sodelavka Jožica Kavs, družbene dejavnosti. Župan je pohvalil trud vseh vpletenih v organizacijo dogodka tako v vrtcu kot v OŠ Bovec, promocijo domačih izdelkov, ki jih na Bovškem ne manjka, vzgojiteljice, ki tako zavzeto skrbijo za najmlajše, ter učence in mentorje, ki so pripravili tako odličen kulturni program.

Oglejte si tudi