Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

OrkesterkamP Bovec 2014

V prvih dneh julija se že lahko poslovimo od enega od orkestrov, ki je 28. junija otvoril 9. mednarodno poletno orkestrsko in komorno šolo OrkesterkamP v Bovcu. Najmlajši med orkestri – Mladinski pihalni orkester OkamP, ki ga je sestavljajo 55 glasbenic in glasbenikov iz Slovenije, zamejstva in Italije, starih med 8 in 15 let, je že odigral svoje in zaokrožil tedenski tečaj. Nastopil je na dveh koncertih v Tolminu in Kulturnem domu Bovec sklenil svojo dogodivščino z velikim finalnim koncertom.

V Kulturnem domu Bovec pa se poletna glasbena zgodba odvija naprej. V njegovih prostorih poteka šola Mladinskega simfoničnega orkestra. Več kot 60 glasbenic in glasbenikov iz Slovenije in Italije starih od 8 do 15 let muzicira v njem. Lekcije pa je pričel tudi Jazz Cool Bovec Band. Oba sestava sta nastopila ne več koncertih in tudi na 10. buških dnevnih.

V nadaljevanju pričakujemo še Festivalni orkester Bovec in Simfonični orkester Bovec – zahtevnejši po stopnji glasbenega znanja. Ta dva orkestra vodi italijanski dirigent Andrea Loss in belgijski dirigent Ivan Meylemans. V Bovcu glasba OrkesterkamPa obarva vsak dan vse do 20. julija, ko bo v Kulturnem domu Bovec nastopil največji simfonični orkester.

Okrog 300 glasbenikov bo v 2014 obiskalo Bovec. Z njimi pa pridejo tudi starši in tako vdahnejo Bovcu posebno ustvarjalno energijo. Vsi se bodo predstavili na več kot 20 koncertih in tako obogatili kulturno poletno ponudbo Bovca. Obenem pa s prostočasnimi dejavnostmi spoznali lepote reke Soče in bovške narave.

OrkesterkamPtako hodi z Bovcem z roko v roki in z Občino Bovec, ki projekt podpira ter mu dodaja svoj poseben kulturni vtis. Na programih orkestrov je veliko zanimive glasbe. Izbor skladb je pester in zadovolji vse glasbene okuse – tako, da v njem uživajo tako mladi orkestraši kot vsi poslušalci, ki obožujejo glasbo.

OrkesterkamP Bovec je popolno glasbeno doživetje!

 

Avtor besedila: Metka Sulič

Fotografije: Ajda Ritmanič

Oglejte si tudi