Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

PREDAJA IN PREDSTAVITEV UPORABE DEFIBRILATORJA

Na bovškem trgu je postavljen nov defibrilator, ki bo pomembno prispeval k hitremu posredovanju v primeru srčnega zastoja. V dogovoru z Občino Bovec in KS Bovec, je nakup in postavitev defibrilatorja financirala Zavarovalnica Triglav, OE Nova Gorica.

Občina Bovec, KS Bovec in Zavarovalnica Triglav, OE Nova Gorica vas zato vljudno vabimo na uradno PREDAJO IN PRIKAZ UPORABE NOVEGA DEFIBRILATORJANA BOVŠKEM TRGU, ki bo v petek, 4. 9. 2020, ob 11.00,pred zastopstvom Zavarovalnice Triglav. Za prikaz uporabe bo poskrbelo strokovno osebje Reševalne službe ZD Tolmin.

»Na Bovškem se v sezoni število lokalnemu prebivalstvu pridruži veliko število obiskovalcev, zato je nujno razmišljati tudi o povečanem tveganju nesreč, pa tudi o povečanem tveganju za zastoj srca. Doslej smo skupaj s partnerji na Bovškem postavili že kar nekaj defibrilatorjev, vendar imamo za zagotavljanje čim večje dosegljivosti teh aparatur še vedno potrebo po še nekaj defibrilatorjih. O tem sva se nedavno pogovarjala tudi z direktorjem Zavarovalnice Triglav-OE Nova Gorica Ivico Vuličem. Zelo sem se razveselil njegove pobude za nakup in postavitev s strani Zavarovalnice Triglav, še isti trenutek pa smo se z vodstvom PGD Bovec odločili eno od nujnih lokaciji, torej postavitev defibrilatorja na bovškem trgu, kjer se v poletnem času skozi ves dan zbira veliko število ljudi. Odločili smo se tudi, da bo projekt izpeljan v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Bovec. Z defibrilatorji je bilo tudi na Bovškem rešenih že veliko življenj, saj je uporab preprosta in lahko z njim upravlja vsak, ki želi pomagati nesrečniku ob zastoju srca, dokler ne prihitijo za to usposobljene službe. Najbolj pomembne so namreč prve minute, ko lahko človeka rešimo gotove smrti. Zavarovalnici Triglav pa sporočam, da je naša hvaležnost neizmerna in smo ponosni nanje, da vlagajo v okolje, v katerem poslujejo in s tem krepijo tudi zaupanje do svojih komitentov,« ob tem pove župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Defibrilator je že postavljen na koloni pred poslovalnico Zastopstva Zavarovalnice Triglav v centru Bovca in bo vnesen tudi v mrežo postavljenih defibrilatorjev v Sloveniji. V petek bo torej uradna predaja, bolj kot ta pa je pomembna sama predstavitev delovanja in uporabe defibrilatorja, zato upamo, da se bo dogodka udeležilo čim več domačinov, predvsem pa seveda lastnikov gostinskih lokalov in drugih poslovalnic, agencij in institucij v neposredni bližini, saj bi bili lahko prav oni ključni akterji ob morebitnem zastoju srca kateregakoli človeka v neposredni bližini.

Ob županu Občine Bovec Valterju Mlekužu bo prisoten tudi direktor Zavarovalnice Triglav-OE Nova Gorica Ivica Vulič, ki je to njihovo odločitev komentiral takole:

»V Zavarovalnici Triglav vseskozi vlagamo v okolje, iz katerega izhajamo. Ob tem razvijamo posluh za prepoznavanje potreb ljudi, se nanje dejavno odzivamo z gradnjo dolgoročnih partnerstev in prispevamo k pozitivnim spremembam.V želji po še boljši povezanosti z lokalnim okoljem je Območna enota Nova Gorica prisluhnila potrebam krajanov Bovca in tukajšnji krajevni skupnosti namenila sredstva za nabavo defibrilatorja. Ta je namenjen prvi pomoči in reševanju življenj ljudi ob morebitnem zastoju srca. Postavljen je v centru Bovca, zaradi česar bo v kritičnih trenutkih služil tako krajanom kot tudi obiskovalcem tega prelepega okolja. Ponosni smo, da smo v Zavarovalnici Triglav OE Nova Gorica na tak način okrepili dobro sodelovanje z lokalnim okoljem. To je zagotovo še en dokaz odgovornosti, ki jo gojimo do družbe, katere del smo tudi mi.«

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC


 

Oglejte si tudi