Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Rdeči križ na Bovškem

 

 

Rdeči križ Slovenije (RKS) – Območno združenje (OZ) Tolmin je neodvisna in humanitarna organizacija, ki deluje na območju občin Bovec, Kobarid in Tolmin in v lokalnih okoljih spremlja življenje ljudi in aktivno reagira na pojave stiske in nemoči, še posebej ranljivih skupin, kot so otroci in starejši.

 

Med drugim se ukvarja s krvodajalstvom, izvajanjem usposabljanja za prvo pomoč, pomočjo ob elementarnih in drugih nesrečah, socialno dejavnostjo (pomoč v obliki hrane, higienskih artiklov, obleke, obutve, šolskih potrebščin, pohištva, finančne pomoči, letovanja otrok in starejših, obiski in srečanji starejših, organizacijo humanitarnih prireditev,...), vzgojno-zdravstveno dejavnostjo, ….

 

RKS – OZ Tolmin deluje po terenu preko prostovoljcev, povezanih v krajevne, občinske in mestne organizacije. Na območju občine Bovec deluje Občinska organizacija Bovec, ki ima svoje prostovoljce po vseh krajih občine.

 

RKS - OZ  Tolmin želi svoje storitve čim bolj približati ljudem, zato je odprl svojo pisarno tudi v Bovcu. Zahvala gre občini, ki je podprla idejo in nam dodelila prostor v Bovcu. Pisarna je odprta ob četrtkih od 8.00 do 12.00 ure in se nahaja v prvem nadstropju v Bunčevi hiši.

 

V pisarno lahko pridejo krajani, ki so v stiski in potrebujejo pomoč; lahko pa tudi opozorijo na določene stiske sokrajanov, ki se sami ne oglasijo. Občasno nam v primeru dogovora dostavijo tudi odvečna oblačila. V pisarni se s prostovoljci in predstavniki drugih lokalnih partnerjev dogovarjamo o planu dela na terenu. Zavedamo se, da je naše področje obsežno in ne poznamo vseh težav, ki pestijo krajane. Zato pozivamo vse tiste, ki bi nam želeli pomagati in postati prostovoljci, da se nam pridružite v delovanju  v korist vaših/naših krajanov. Skupaj smo lahko močnejši!

Oglejte si tudi