Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

OBČINA BOVEC PRAZNUJE

Konec tega tedna Turistično društvo Bovec skupaj z drugimi društvi že enajstič zapovrstjo pripravlja prireditev Buški dan. Tridnevna prireditev bo zajemala tako šport kot kulturo in zabavo. Predvsem pa druženje in praznovanje občinskega praznika. Cilj te prireditve je povezovanje in druženje vse kar živi in deluje na Bovškem in se z njim povezuje.
Začeli bomo s športom in kulturo v petek, to je  tretjega julija. V Kulturnem domu Bovec ob 19h bodo slikarji amaterji Bovec predstavili svoje umetnine na temo DREVO- Katero drevo sem jaz. V Soči, na novem igrišču, pa se bodo na 2. nočnem turnirju trojk v malem nogometu pomerili nogometaši. Nogometni turnir pa se bo nadaljeval še v soboto popoldan.

V soboto, 4. julija, na god zavetnika občine Bovec, svetega Urha, bo pestro in zanimivo za vse okuse.  

Ob 8.30 se pohodniki lahko podajo na pohod do bunkerja  na Maljenku v organizaciji članov Turističnega društva Soča- Lepena. V središču malega mesteca Bovec pa se bo na trgu odvijal že 11. Buški dan začenši ob 9h z bogato ponudbo na stojnicah ter ob 10h s programom za otroke, kjer bodo lahko ustvarjali ter se družili s članicami Sekcije mladih TD Bovec. Prav tako bodo lahko prisluhnili ter spoznali orkester Euritmia iz Vidma.V dopoldanskem času bod člani Turističnega podmladka OŠ Bovec obiskovalcem predstavili svojo zmagovalno projektno nalogo "Dobrodošli v deželi bovške ovce in bovškega sira"  na njihov simpatičen način. Lokalni turistični vodniki se bodo predstavili z vodniško štafeto in marsikoga navdušili za obisk njihovih bogatih vodniških programov.

V popoldanskem programu, natančneje ob 17h se bo v Kulturnem domu Bovec  najprej odvijala slavnostna seja Občine Bovec, sledila ji bo podelitev občinskih priznanj zaslužnim Bovčanom in drugim, ki kakorkoli prispevajo k razvoju in prepoznavnosti Bovca. Na Bovškem trgu, po domače na Placu, bo češki mednarodni mojster v dami Vaclav Křišta zaigral z drugimi igralci simultanko v dami. Dama klub Bovec letos praznuje 30 let delovanja in ima številne lepe rezultate tako na državnem kot tudi na mednarodnem področju. Več o Dama klubu Bovec lahko preberete tukaj. Kot že prej omenjeno bo istočasno potekal turnir v malem nogometu v Soči. Iz popoldanskega programa bomo v večerni program prešli z glasbo izpod dirigenta orkestra Euritmia iz Vidma. Člani orkestra so se z veseljem odzvali na povabilo organizatorjev OrkesterkamP-a . Večer pa bomo zaključili s prijetnim druženjem ob prijetni glasbi  ansambla Karneval ter gostinski ponudbi Turističnega društva Bovec, Društva od ovce do izdelka in Ekološke kmetije Škander.

Praznični konec tedna pa bomo zaključili v objemu župnijskega zavetnika sv. Urha, to je v nedeljo ob 10h s slovesno mašo v cerkvi sv. Urha. Maševal bo letošnji bisernomašnik in dolgoletni delujoči duhovnik v bovški župniji, g. Stanko Sivec.

 

 

Prisrčno vabljeni!

Oglejte si tudi