Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

OB PRAZNIKU POBRATENE OBČINE PRIJEDOR

Z Občino Bovec pobratena Občina Prijedor praznuje svoj praznik 16. maja, vse od pobratenja pa se njuni predstavniki udeležujejo praznikov obeh Občin. Ob dnevu mesta Prijedor se tamkajšnjega uličnega teka vsako leto udeležijo tudi tekačice in tekači Tekaškega društva Bovec, kjer so v močni konkurenci tudi letos dosegli odlične uvrstitve.

Občino Bovec je zastopal župan Valter Mlekuž, spremljala pa sta ga odgovoren za odnose z javnostmi Milan Štulc in Robert Trampuž, ki je tudi častni meščan mesta Prijedor. Skupaj z ostalimi predstavniki Tekaškega kluba Bovec, tekačice in tekače ter spremljevalce je vodil predsednik kluba Vasja Vitez, so si ogledali vse teke, bovški tekačice in tekači pa so razveseljevali prav ob vsakem nastopu. Skupaj so osvojili 10 medalj, med njimi kar štiri zlate, dve srebrni in dve bronasti.

Večerni koncert ob prazniku Prijedora je zaradi poplav tokrat odpadel, Občina Prijedor pa bo sredstva, namenjena za koncert in tudi za svečano kosilo ob samem prazniku, namenila za odpravo škode.

Uradni sprejem vseh delegacij pobratenih in prijateljskih Občin se je kot po navadi odvil v županovi sejni sobi, bovško delegacijo pa je župan Občine Prijedor Milenko Đaković s sodelavci sprejel kot prvo. Po uradnem sprejemu je pred občinsko stavbo potekal kratek kulturni program z otroki, ki so v znak miru pod nebo tudi letos spustili balončke z mirovnimi sporočili. Pri delitvi priložnostnih darilc otrokom je sodeloval tudi bovški župan Valter Mlekuž.

Nato so se poklonili in položili vence pred spomenikoma žrtvam zadnje domovinske vojne in padlim partizanom pri osvoboditvi mesta Prijedor 16. maja 1942. Sledila je slavnostna akademija s podelitvijo občinskih priznanj. Predstavniki Občine Prijedor so se ponovno izkazali za odličnega gostitelja, seveda pa so z veseljem sprejeli povabilo na praznik Občine Bovec.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi