Logo MojaObčina.si

Bovec

DANES
6°C
-2°C
JUTRI
6°C
2°C
Deli
1017

NOVOLETNA PRIREDITEV V VDC TOLMIN

V Varstveno delovnem centru Tolmin so zopet pripravili izjemno novoletno prireditev in nas z njo tokrat popeljali v vesolje. 

V uvodu je vse nagovorila direktorica VDC Tolmin dr. Sandra Medveš Berginc, univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in na kratko predstavila dejavnosti, s katerimi so se ukvarjali v iztekajočem se letu. Izpostavila je predvsem pridobitev večnamenskega prostora in večje investicije, s katerimi so bistveno izboljšali bivanjske razmere v VDC .  Zahvalila se je vsem donatorjem in med njimi tudi vsem Občinam, ki bistveno pripomorejo k nemotenemu in kakovostnemu delovanju VDC Tolmin. Za izvrstno delo pa se je ob tej priložnosti zahvalila vsem sodelavcem, brez katerih bi VDC nikoli ne mogel biti to, kar je.

Novoletne prireditve so se udeležili tudi župana Občin Bovec in Tolmin Valter Mlekuž in Uroš Brežan ter predstavnik Občine Kobarid. S kulturnim programom in igrico so uporabniki Varstveno delovnega centra Tolmin pod taktirko mentorjev pred polno večnamensko dvorano poskrbeli za res izjemen večer, ki je vse napolnil s pozitivno energijo.

Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Tolmin Uroš Brežan in v imenu obeh prisotnih županov pohvalil delo zaposlenih v VDC Tolmin ter aktivno delo uporabnikov. To prireditev je označil za eno najbolj kreativnih in hkrati najbolj ganljivih.

Dobro uro trajajoč program so v celoti izvedli uporabniki VDC, za ples med poroko sta poskrbela Plesne šole Urška in harmonikarja Glasbene šole Palbin, za zaključni  koncert pa duo Brotherhood. Zares lahko še enkrat rečemo, da so nam vsem polepšali božično-novoletne praznike.

Varstveno delovni center Tolmin je bil s sklepom Vlade Republike Slovenije leta 2001 ustanovljen kot javni socialno varstveni zavod. To je prav gotovo bila velika pridobitev za naše območje. Uporabniki so s tem pridobili na pestrosti in kakovosti izvajanja socialno varstvenih storitev. Zagotovljena jim je organizirana celostna skrb, razvijanje individualnosti in harmonično vključevanje v skupnost ter okolje. Celostna skrb poleg zaposlitvene, socialne in pedagoške obravnave vključuje tudi zdravstveno obravnavo: fizioterapijo, delovno, terapijo, zdravstveno edukacijo, logopedsko in specialno pedagoško obravnavo. Vse te obravnave pa se izvajajo tako v dnevnem kot celodnevnem programu. V VDC Tolmin so tudi uporabniki z Bovškega. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!