Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Začetek gradnje kolesarske poti Bovec - Čezsoča

8. 8. 2022 je začela gradnja drugega pododseka kolesarske poti Bovec – Čezsoča. Občina Bovec je iz Evropskega sklada za regionalni razvoj kot prispevek Evropske unije in pripadajoči nacionalni prispevek kot prispevek Republike Slovenije pridobila nepovratna sredstva za operacijo »DRR Bovec -Čezsoča«.

Glavni izvajalec je Kolektor CPG. V okviru projekta je predvidena ureditev regionalne kolesarske povezave od Bovca do Čezsoče, skupna dolžina predvidene trase je 2.53 km, od tega se bo zgradilo 1,22 km novih ločenih kolesarskih površin. Trasa je razdeljena na 3 pododseke, in sicer pododsek Trg- Bovec »obvoznica«(v km 1,903) (po vozišču), pododsek Bovec »obvoznica«-Žaga od km 1,903 do km 2,115 (kolesarska steza)in pododsek Bovec »obvoznica« (v km 2,115)-Čezsoča (deloma kolesarska steza, deloma po vozišču).

Danes se je začela gradnja drugega pododseka, saj z gradnjo te ni moten promet, po končani glavni turistični sezoni pa bo izvajalec gradnjo nadaljeval na tretjem pododseku.

»Dolgo časa smo načrtovali gradnjo kolesarskih povezav, vendar smo od nekaterih načrtov, kot je gradnja kolesarskih poti proti Logu pod Mangartom in proti Trenti, žal morali odstopiti zaradi neuspešnega pridobivanja soglasji lastnikov privatnih parcel. Zato sem toliko bolj zadovoljen, da so imeli lastniki privatnih parcel na trasi kolesarske poti Bovec – Čezsoča več razumevanja in smo z njimi našli skupni jezik. Za to sodelovanje se jim tudi na tem mestu iskreno zahvaljujem. Občina Bovec je za gradnjo uspela pridobiti 1.9 milijona evrov nepovratnih evropskih sredstev,« se dolgo pričakovanega začetka gradnje veseli župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi