Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Izvajanje del na mostu Log Čezsoški

Izvajalec del, Saning d.o.o., nadaljuje z izvajanjem sanacije mostu Log Čezsoški. Obnovitvena dela na mostu potekajo po predvidenem terminskem planu, zaradi ugotovljenih večjih poškodb betonov od predvidenih s projektom, pa je bilo opraviti še dodatne preiskave materialov.

Od uvedbe popolne zapore mostu za ves promet je izvajalec izvedel odbijanje slabega betona na mostni konstrukciji, peskanje betona in armature, protikorozijsko zaščito, pranje površine mostnega nosilca in izvedbo potrebnih del za injektiranje razpok.

Izveden je bil preizkus kvalitete betonov na objektu, to delo je strokovno opravila družba IGMAT d.d., Inštitut za gradbene materiale, ob odstranjevanju poškodovanih betonov prekladne konstrukcije pa je bilo ugotovljeno, da je zgornja površina betona slabša od predvidene s projektom, zato je bilo potrebno izvesti še dodatne preiskave materialov, in sicer odvzem vzorcev betona prekladne konstrukcije z zgornje strani za potrebe preverbe tlačne trdnosti betonov. Ob pregledu objekta so bile ugotovljene tudi vertikalne razpoke v poljih razpetin mostnega nosilca, zato je izvajalec del izdelal kataster razpok. Na podlagi izdelanega poročila inštituta IGMAT d.d. in katastra razpok je bilo potrebno izdelati določene dopolnitve in spremembe projekta, ki so potrebne za nadaljevanje del.

Dokler ne bodo na zgornji površni mostne konstrukcije končana vsa na novo predpisana dela, bo ostal most zaprt za ves promet. Obvoz v Log Čezsoški ostaja po cesti Bovec – Čezsoča – Log Čezsoški.

Pripravila: MARJETA KAVČIČ, služba za gospodarstvo Občine Bovec in MILAN ŠTULC

Foto: IGMAT d.d. in MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi