Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
7°C
ČET.
15°C
6°C
Oceni objavo

Notranji ples - Molitev v gibanju

Bi radi plesali tako, kot si VI želite, v svojem toku energije? Bi radi spoznali ali ozdravili svoje telo skozi ples? Bi se radi razvedrili, sprostili in ponovno zaživeli? Potem je za vas Notranji ples!

Notranji ples je namenjen vsem, ki iščejo varen prostor za popolno sprostitev telesa in duha v plesu. Nudi nam polje, v  katerem se povežemo s srcem, s predniki in Zemljo, z energijo, ki se pretaka skozi nas. Močan proces lahko sproži v nas zdravljenje in nas poveže z našim bistvom ter namenom bivanja. Odpremo se življenju in prerojeni ter napolnjeni z energijo, zadihamo s celim telesom. Ko se v plesu stapljamo s glasbo, jasneje vidimo in občutimo svoje darove, ki jih prinašamo na ta svet. Srce se odpre veselju in užitku samega bivanja.

 

Notranji ples je namenjen vsem, ki bi radi začutili  zdravilno moč plesa in spoznali svoje telo na drugačen način, na način plešočih zgodb. Naša telesa nosijo svoje zgodbe, ki jih lahko povemo, narišemo, izpišemo ... Lahko pa jih tudi izplešemo, kar je najbližji izraz zgodbam telesa. Vsak ima svoj Notranji ples, ki valovi, se trese, poskakuje ali morda miruje. Če nismo dovolj pozorni, lahko zaspi. Tako zaspi naš potencial – tisto, kar smo. Energija zastaja in ustvarjajo se blokade. Z Notranjim plesom pa spodbujamo, da izrazimo to, kar smo, na za nas najbolj primeren način.

 

Ples je vedno zdravilen in sproščujoč, skozenj pa lahko odpremo in razširimi svojo zavest in kreativnost. Z Notranjim plesom povečamo zavedanje svojega telesa in ga začutimo na nov način ter novo znanje vpnemo v katerikoli ples. Čeprav ni glavni cilj, da bi postali boljši plesalci, pa zagotovo močno pripomore k temu.

 

Plesalci ustvarimo varen prostor, v katerem je vsak lahko to, kar si želi biti in pleše na način, kot sam želi. Poglobimo se v svoje telo in gib ter raziskujemo, zakaj se gibamo na način kot se ter kam nas ta gib vodi. Odkrivamo, kaj imamo zaklenjeno v telesu in ali je potrebno sprostiti določena čustva, odvečno energijo, se odpreti mehkobi in ljubezni ali le zaplavati v svojo razigranost in se do sitega naplesati.

 

Na Notranjem plesu, ki je oblika terapije skozi gib, opustimo naučene tehnike in se prepustimo naši notranji inteligenci, ki je izredno globoka in prodorna. Ko jo sprostimo in si dopustimo, da zopet pride na plan in nas vodi, v vsebi ponovno odkrijemo svojo moč. Ta pa nas pleše in vodi naprej v bolj polno, zdravo in ljubeče življenje.

 

»Človeško bitje je samo to: energija, valovi, vzorci, ritem... Nič več, nič manj. Ples...« Gabrielle Roth

Oglejte si tudi