Logo MojaObčina.si

Bovec

DANES
10°C
3°C
JUTRI
8°C
6°C
Deli
1384

KREATIVNI ZAJTRK

Danes so se v sejni sobi na Kreativnem zajtrku zbrali predstavniki različnih institucij iz Zgornjega Posočja ter predstavnika Medobčinskega društva slepih in slabovidnih (MDSS) Nova Gorica.

Posoški razvojni center (PRC) znotraj operacije Informiranje in svetovanje ter ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenih znanj od 2016 do 2022, sofinancirane s strani Evropskega socialnega sklada, izvaja Kreativne zajtrke že več časa, tokrat pa so povabili k debati o organizaciji delavnic za posebne ciljne skupine. Na predlog MDSS Nova Gorica bi v tem šolskem letu izobraževalne delavnice pripravljali za slepe in slabovidne, gluhe in naglušne, invalidne in starejše osebe. Prve informacije o nameri je podala Patricija Rejec, pri PRC zadolžena za študijske krožke.

Občino Bovec je zastopala Jožica Kavs, pri Občini zadolžena za negospodarske dejavnosti, prisotni pa so bili še Nataša Klobučar Štrancar (PRC), Meta Grinvalds (IP Posočje), Igor Miljavec in Edi Strosar (MDSS), Jerneja Pavšič Štrukelj (MDDSZ), Darja Leban Obid (Karitas), Martina Kavčič (ZRSZ), Marjanca Velišček (RKS- OZ Tolmin), Milan Štulc (LIONS KLUB Kobarid Soča) in Matjaž Kos ( Občina Tolmin).

Po konstruktivni in zanimivi razpravi so se vsi strinjali, da so take delavnice posebno za bolj ranljive skupine izjemnega izobraževalnega, pa tudi socialnega pomena, za marsikoga tudi življenjskega pomena v smislu vključevanja v vsakdanje življenje.

Delavnice morajo biti namenjene vsem ranljivejšim skupinam, ki se lahko po potrebi tudi združujejo, vsekakor pa mora biti pristop zelo oseben in neposreden, kar narekuje oblikovanje manjših skupin. Najprej bo s pomočjo vseh navedenih institucij potrebno prepoznati vse zainteresirane posameznike na območju Zgornjega Posočja, na podlagi pridobljenih informacij oziroma neposrednih prijav pa se bodo ustvarjale posamezne skupine s posameznimi izobraževalnimi programi.

Pomembno je, da se med potencialnimi interesenti razširi novica, de lahko na preprost in a učinkovit način pridejo do posameznih znanj, pa naj si bo z učenjem uporabe pametnih telefonov in posameznih aplikacij, do osvojitve osnovnih računalniških znanj in drugih veščin, s katerimi si lahko bistveno izboljšajo kakovost vsakdanjega življenja.

Po današnjem sestanku so se udeleženci razšli s pozitivnimi mislimi in namero, da Zgornje Posočje postane pilotni primer pristopanja k ozaveščanju in usposabljanju ranljivejših skupin v Sloveniji in, zakaj pa ne, tudi Evropi.   

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij