Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

TEHNIČNI PREVZEM ZA MOST ČREŠNJICA PREDVIDOMA OKTOBRA

Glavna dela gradnje mostu Črešnjica v Soči so sicer zaključena, trenutno pa poteka postavitev zaščitnih ograj in druga zaključna dela. Tehnični prevzem bo predvidoma petnajstega oktobra.

Z idejnimi zasnovami se je h gradnji novega mostu Črešnjica pristopilo pred šestimi leti, kmalu po nastopu mandata takrat izvoljenih občinskih svetnikov Občine Bovec in župan Valterja Mlekuža,  ki danes, kljub številnim zapletom in prilagoditvam načrtov tudi zaradi zahtev TNP, z veseljem pričakuje zaključek del in odprtje mostu.

»Ko smo pristopili k načrtovanju gradnje novega mostu Črešnjica, je bila prva ponudba okoli 130.000,00€, nato je prispela ponudba za okoli 80.000,00€. Na prvi predstavitvi na zboru krajanov v Soči smo bili skeptični, da bi za ta denar res lahko celostno pristopili h gradnji mostu z vsemi priključki na glavno cesto, kar se je kasneje izkazalo za še kako upravičen dvom. Danes je jasno, da bo Občina Bovec kot investitor za to investicijo namenila več kot 570.000,00€ proračunskega denarja.  Ker je objekt v Triglavskem narodnem parku in tudi zaradi dodatnih zahtev TNP, kakšna naj bo ograja in umestitev objekta v prostor, pričakujem, da bo TNP del investicije tudi sofinanciral. O tem se bomo v naslednjih dneh pogovarjali z vodstvom TNP,« v zaključni fazi gradnje šestletno dogajanje komentira župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

 

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi