Logo MojaObčina.si

Bovec

DANES
14°C
5°C
JUTRI
11°C
4°C

OBČINA BOVEC IN NKBM PODPISALA KUPOPRODAJNO POGODBO

OBČINA BOVEC (kupec), ki jo zastopa župan Občine Bovec Valter Mlekuž, in NOVA KREDITNA BANKA MARIBOR d.d. (prodajalec) sta podpisali končno prodajno pogodbo, s katero Občina Bovec od Prodajalca odkupi nepremičnini v centru Bovca (prostori bivše banke NKBM s pripadajočim zemljiščem) in del premičnin.  

V naravi predstavlja to poslovni prostor v izmeri 189,70 m² v stavbi številka 837 s pripadajočim zemljiščem v izmeri 155 m² na naslovu Trg Golobarskih žrtev 47, 5230 Bovec.

Člani Odbora za prostorsko planiranje, varstvo okolja in gospodarjenje z nepremičninami Občine Bovec so bili na svoji 7. redni seji, dne 17. 9. 2020, seznanjeni s prodajo in ceno predmetnih nepremičnin in opreme ter so namero glede njihovega nakupa s strani Občine Bovec kot kupca podprli.

Občinski svet Občine Bovec, je na svoji 13. redni seji, 8. 10. 2020, sprejel rebalans proračuna za leto 2020 s katerim so bila zagotovljena finančna sredstva za nakup predmetnih nepremičnin in opreme, sočasno pa je bila potrjena tudi sprememba Načrta pridobivanja stvarnega premoženja Občine Bovec, v katerega sta bili v pridobivanje premoženja občine vključeni tudi predmetni nepremičnini in oprema.

Prodajalec in Kupec s podpisom pogodbe soglašata in določata, da znaša kupnina, ki je fiksna in nespremenljiva, v skupni vrednosti nepremičnin in opreme 251.000,00€.

Občina Bovec je s tem postala lastnica strateško izjemno pomembnega objekta v centru Bovca.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi