Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

OBČINA BOVEC IN NKBM PODPISALA KUPOPRODAJNO POGODBO

OBČINA BOVEC (kupec), ki jo zastopa župan Občine Bovec Valter Mlekuž, in NOVA KREDITNA BANKA MARIBOR d.d. (prodajalec) sta podpisali končno prodajno pogodbo, s katero Občina Bovec od Prodajalca odkupi nepremičnini v centru Bovca (prostori bivše banke NKBM s pripadajočim zemljiščem) in del premičnin.  

V naravi predstavlja to poslovni prostor v izmeri 189,70 m² v stavbi številka 837 s pripadajočim zemljiščem v izmeri 155 m² na naslovu Trg Golobarskih žrtev 47, 5230 Bovec.

Člani Odbora za prostorsko planiranje, varstvo okolja in gospodarjenje z nepremičninami Občine Bovec so bili na svoji 7. redni seji, dne 17. 9. 2020, seznanjeni s prodajo in ceno predmetnih nepremičnin in opreme ter so namero glede njihovega nakupa s strani Občine Bovec kot kupca podprli.

Občinski svet Občine Bovec, je na svoji 13. redni seji, 8. 10. 2020, sprejel rebalans proračuna za leto 2020 s katerim so bila zagotovljena finančna sredstva za nakup predmetnih nepremičnin in opreme, sočasno pa je bila potrjena tudi sprememba Načrta pridobivanja stvarnega premoženja Občine Bovec, v katerega sta bili v pridobivanje premoženja občine vključeni tudi predmetni nepremičnini in oprema.

Prodajalec in Kupec s podpisom pogodbe soglašata in določata, da znaša kupnina, ki je fiksna in nespremenljiva, v skupni vrednosti nepremičnin in opreme 251.000,00€.

Občina Bovec je s tem postala lastnica strateško izjemno pomembnega objekta v centru Bovca.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi