Logo MojaObčina.si

Bovec

JUTRI
30°C
17°C
ČE.
30°C
18°C
Deli
3190

DOBRODELNI VEČER LK KOBARID- SOČA

Minulo soboto so v Hotelu Boka pri Bovcu izvedli dobrodelni slovesni večer (Charter night) Lions kluba Kobarid Soča, na katerem so v osrednjem delu podpisali listino o pobratenju LK Kobarid Soča in LC Tolmezzo.

V prijetnem vzdušju so bili ob prihodu vsi udeleženci sprejeti s kozarčkom šampanjca, dame pa so bile deležne še rdeče vrtnice. Udeležba je bila odlična, večer prijeten, počaščeni pa smo bili tudi z udeležbo guvernerjev distrikta 129 - Slovenija Marka Gospodjinačkega in distrikta 108 Ta2 – Italija Vincenza Trevisola ter predsednika 4. Cone 1. regije Radovana Pušnarja. Iz LC Tolmezzo in njihovih prijateljskih klubov se je večera udeležilo 20 članov, med njimi past guvernerja Leonardo Forabosco in Gianni Dovier, predsednica cone za mednarodne odnose Cinzia Cosimi in posamezni predsedniki klubov, zelo pa smo bili veseli obiska udeležencev iz sosednjih primorskih klubov. S svojo udeležbo je pomembnost dogodku dodal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Uradni del se je začel s himnami in nagovorom predsednika LK Kobarid Soča Milana Štulca, nadaljeval pa s podelitvijo posebnega naziva, ZASLUŽNI ČLAN LK KOBARID SOČA, ki ga je podelila prejšnja predsednica Milena Velišček dolgoletnemu članu LK Kobarid Soča DANILU KOZOROGU. V njegovem imenu je plaketo prevzela soproga Dragica.

Guverner Distrikta 129 – Slovenija Marko Gospodjinački je podelil značke za dolgoletno članstvo v klubu, prejeli pa so jih Sanda Lah Kravanja za 20 let, Danijel Krivec za 15let in Dragica Rejec Taljat za 10 let članstva v klubu. Slovesno so v klub sprejeli tudi novega člana, Gorana Kavsa.

Guverner Distrikta 129 – Slovenija Marko Gospodjinački je na predlog predsednika LK Kobarid Soča podelil še dve posebni priznanji za neprecenljivo delo v Lions klubu in širjenje ideje Lionizma
prejela sta ju Anica Kanalec Prešeren in Robert Trampuž.

Najslovesnejši del večera je bil podpis listin o pobratenju med LC Tomezzo in LK Kobarid Soča, ki so ga na predlog člana LC Tolmezzo načrtovali že vrsto let. V svojem nagovoru je predsednik LK Kobarid Soča Milan Štulc med drugim poudaril, da si ob osnovnem poslanstvu želijo širiti sporočilnost miru, da zahtevajo mir v svetu, prvi korak k temu in temelj za dosego cilja pa je prijateljstvo med narodi:

»Lionsi smo pravzaprav produkt 1. svetovne vojne, saj smo bili ustanovljeni pred 100 leti ob koncu vojne za pomoč ranjencem in njihovim družinam. Tudi zato mora vsak izmed nas narediti vse, kar je v naši moči, da ohranjamo mir. Pobratenje med kluboma Kobarid Soča in Tolmezzo je majhen, a pomemben korak k doseganju skupnega cilja.«

V enakem duhu je zbrane pozdravil in nagovoril predsednik LC Tolmezzo Michel Mion, delo klubov in zavzemanje za sodelovanje, seveda še posebej pobratenje, pa sta nadvse pohvalila guvernerja Marko Gospodjinački in Vicenzzo Trevisol.

Vsi štirje so nato slovesno podpisali za ta namen posebej pripravljeno listino, z namenom krepitve prijateljskih vezi in miru med svojima skupnostma ter zaobljubo o medsebojnem bratstvu in sodelovanju brez meja.

Program je pripravil in ga povezoval Lions Robert Trampuž, za prevajanje je poskrbel Lions David Štulc Zornik, ki je tudi oblikoval listino pobratenja, v kulturnem programu je nastopil Oktet Bardo iz Benečije, za zabavo pa je poskrbel duo Slabe

V neuradnem delu so izvedli tudi srečelov, za katerega so Lionsi zbrali 200 dobitkov, za odlično izvedbo pa je poskrbela Lionka Anica Kanalec Prešeren, in sicer z veliko pomočjo hčerke in njenih prijateljic.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi