Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
7°C
Oceni objavo

ČASTNI OBČAN SPET MED NAMI

V ponedeljek, ko se je začelo poletje, je prispel naš Martin Konings v svoj drugi dom, kar s ponosom rad poudari. Z avtom in prikolico se je enainpetdesetič odpravil na tisoč kilometrov dolgo pot iz domačega Maastrichta, ki jo vedno opravi v treh delih. Prvi postanek ima v Nemčiji, drugi v Avstriji in potem se nastani v kampu Polovnik, kjer bo ostal dva meseca.
Utrujen, a vidno zadovoljen je pokramljal s prijatelji, ki so se razveselili njegovega prihoda. Potem se je zgodaj odpravil k počitku, saj bi se naporna pot poznala vsakemu, kaj se ne bi njemu, ki je januarja dopolnil 86 let.

Odslej se bo predajal svojim konjičkom: slikanju, branju, druženju s prijatelji in znanci, obiskovanju prireditev na Bovškem, uživanju v naši prelepi prirodi, krajšim sprehodom, saj zaradi težav s kolenom daljših ne zmore več, sploh pa ne gorskih poti in vzponov na vršace, ki jih je v preteklih letih tako rad in zelo vztrajno osvajal.

Martin Konings zelo pozorno in podrobno spremlja kaj se dogaja pri nas, tako na Bovškem kot tudi v celotni državi. Pravi in se kar malo čudi, da ima na facebooku veliko prijateljev in trudi se razumeti različna sporočila. Pri tem mu ni veliko v pomoč »google prevajalnik«, saj ugotavlja, da zelo slabo prevaja naš jezik. Čeprav vseh »facebookovcev« ne pozna, skuša pa vsem slediti in z veseljem poslane slike in informacije opremi s komentarji v nizozemskem jeziku in jih razpošlje naprej po spletu. Pravi, da ne ve ali kaj pomaga, potrudi pa se z veseljem, saj pravi da je zlasti Soča zelo prepoznavna in vrhunski turistični produkt.

Martin, ni dvoma, da vsaka posredovana vest o naših krajih in zanimivostih zelo pomaga, še posebej, če je posredovana z ljubeznijo in se tako širi vedenje o naši turistični ponudbi. Sicer pa Martin promocijo našega turizma uspešno izvaja, odkar se je zaljubil v naše kraje.

Presenetljivo je, kako dobro in potanko je seznanjen z dogajanji pri nas. Zaskrbljen je zaradi korupcije in še česa, predvsem pa, da mladi odhajajo in zapuščajo Bovško in celotno deželo. Neverjetno kako pronicljive in kvalitetne zaključke in stališča oblikuje in pozna se, da je bil 40 let član parlamenta in izkušnje še kako štejejo.

 

Martin nedvomno uživa v svojem drugem domu. In mi z njim. Martin je naš. Ponosni smo, da ima rad naše kraje, našo prekrasno naravo, naše ljudi in da je naš častni občan! Martin, želimo ti veliko lepega vremena in dobrega počutja. Dobrodošel med nami, naš Martin!

Oglejte si tudi