Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
10°C
SRE.
23°C
13°C
Oceni objavo

20.08.2014 nastop folklornih skupin iz Rusije in Tajvana na Trgu v Bovcu

V sredo 20.08.2014 ob 20h bo v Bovcu na Trgu spektakularen nastop folklornih skupin iz Rusije in Tajvana. V primeru slabega vremena bo nastop v Kulturnem domu.
Na kulturnem področju Občina Bovec že vrsto let sodeluje s pobrateno občino Tarcento. Tudi letos bosta v okviru folklornega festivala Dei Cuori v Bovcu nastopili folklorni skupini iz Rusije in Tajvana.  Že iz prejšnjih let nam je znano, da so nastopi folklornih skupin iz drugih celin  zelo lepi, saj nam s plesom veliko povedo o njihovi kulturi.

Folklorna skupina Khadris Dance Ensemble prihaja iz republike Kalmikije v Ruski federaciji. Skupina  je bila ustanovljena leta 1967. Rdeča nit folklorne skupine je izvirnost kultur narodov, ki živijo v republiki Kalmikiji. Njihova folklora spada  med najbogatejše  folklore na svetu, saj njene korenine izhajajo  iz Indije, Tibeta in Mongolije.  Njihova najbolj značilna plesa sta ''Ples bojevnikov'' in ''Bitje razsvetljenja''.

Druga folklorna skupina Hon Wa Folk Dance prihaja iz Tajvana. Skupina je bila ustanovljena  leta 1999 v največjem  mestu Tajvana Novi Tajpej. Izbira imena Hon Wa Folk Dance je povezana z azijsko kulturo in tradicijo. Kljub svojemu kratkemu obstoju je skupina navduševala  občinstvo v več kot 20 državah. Skupina ohranja globoko in iskreno ljubezen do ljudskega plesa. S svojim umetniškim plesom in glasbo skuša prenašati sporočilo miru, prijateljstva in bratstva med narodi.

Oglejte si tudi