Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
13°C
SRE.
21°C
13°C
Oceni objavo

Hurikan tudi v Borovnici

21. oktobra je v Borovnico prijezdil silno zanimiv gospod.

Francoz Pascal Isoardi je vzbudil pozornost marsikaterega Borovničana, ki ga je srečal, ko je obiskal naše kraje na svojem ogromnem konju Hurikanu. Na poti je eno noč prenočil pri Kosovih v Borovnici, kjer si je postlal kar pod kozolcem ob svojem konju. Z njimi je podelil marsikaj zanimivega.

Pot ga vodi iz Francije preko številnih evropskih držav skozi Slovenijo, sklenil pa jo bo v Atenah. Ko mu zmanjka finančnih sredstev, se za nekaj časa zaposli, nato pot nadaljuje. Po poklicu je trener konj, zato si tudi lahko privošči takšno popotovanje, saj mora svojega Hurikana izjemno dobro obvladati. Na poti pa se najpogosteje zaposluje kot kuhar, kar je njegov drugi poklic. Največje skrbi ima nekaj dni pred tem, ko mora konja podkovati. Takrat se začne iskanje mojstra, ki bi to znal, saj njegov »slon«, kot ljubkovalno imenuje svojega šest let starega konja, ki tehta kar 800 kilogramov, ni kar tako.

Pascal je bil navdušen nad lepoto naše dežele in njenimi prijaznimi ljudmi. Povprašali smo ga, kako da ga je pot zanesla k nam. Povedal je, da je njegov Hurikan zarezgetal, ko je začutil živali v našem hlevu, in tako se je ustavil in povprašal za prenočišče. Postankov vnaprej ne načrtuje, ustavi se tam, kjer ga sprejmejo. Če se začnejo ljudje prepirati, pa je dodal, da hitro vzame pot pod noge in gre drugam, saj nikomur ne želi biti v breme.

Popotnik Pascal, ki je videl že mnogo sveta in srečal mnogo ljudi, v polnosti živi vsak dan. Povedal nam je, kako ceni poklic kmeta in učitelja. Kmet je tisti, ki človeka nahrani, da lahko potem dela tudi njegov um. Učitelj pa je tisti, ki človeku pomaga uporabiti um in se razvijati. Meni, da moramo sprejeti čas, ki ga živimo, tudi če se nam zdi zahteven. Dodal je še, da je lažje spremeniti prihodnost, kot iti nazaj v preteklost. Mi pa smo tisti, ki spreminjamo prihodnost. Vse to pa z zavedanjem, da je treba pomisliti tudi na drugega. Kar je dobro zame, namreč ni vedno dobro tudi za drugega. Hvaležni smo, da je Pascala pot zanesla tudi k nam. Podaril nam je zelo lep obisk.

Družina Kos


Oglejte si tudi